Не виждам полза от отлагане на делото, това каза пред

...
Не виждам полза от отлагане на делото, това каза пред
Коментари Харесай

Менко Менков: Не виждам полза от отлагането на делото за Кристиан Николов

" Не виждам изгода от отсрочване на делото ", това сподели пред публицисти юрист Менко Менков, който е бранител на сина на Милен Цветков по делото против Кристиан Николов за злополуката, при която почина журналистът.

Според него, няма изгода за подсъдимия от отлагането, защото безспорната отминалост за закононарушението е прекомерно огромна, с цел да изтече в този интервал.

Менков заяви, че тезата на частните обвинители и държавното обвиняване е, че закононарушението е осъществено при изискванията на възможен предумисъл, заради което желаят от висшия съд да върне делото на долната инстанция за ново разглеждане. Той посочи, че до сегашния миг Софийският градски съд и Апелативен съд - София са приели, че закононарушението е осъществено по несъобразителност.

Днес Върховният касационен съд отсрочи процеса против Кристиан Николов, защото беше показан документ за това, че той е болен от COVID-19 и е под карантина, а желае да участва персонално на делото.

Делото е планувано още веднъж чак за 21 юни.

Иначе тази заран, от 9 часа, Върховен касационен съд трябваше да прегледа митинга на прокуратурата и касационните тъжби на юристите на подсъдимия, както и на частните обвинители против решението на Софийския апелативен съд от 1 декември 2022 година. С него се удостоверява присъдата на Николов от 9 години затвор и отнемане от право да ръководи МПС за интервал от 10 години.

Днес, по подигравка на ориста, се навършват 3 години от гибелта на журналиста Милен Цветков, чийто автомобил бе затрит от джипа на подсъдимия. На 19 април 2020 година, на Великден, автомобилът на журналиста бе блъснат на червен светофар пред столичен мол край кв. " Витоша ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР