Не виждам как правителството се бори с ценовия шок. Намаляване

...
Не виждам как правителството се бори с ценовия шок. Намаляване
Коментари Харесай

Георги Вулджев: Цялото икономическо бъдеще на Европа е под въпрос

" Не виждам по какъв начин държавното управление се бори с ценовия потрес. Намаляване на Данък добавена стойност и акцизите е алтернатива страната да облекчи бизнеса и хората. Акцизите на горивата са политика на Европейски Съюз и би трябвало да бъдат преосмислени на европейско равнище ".

Това съобщи икономистът Георги Вулджев пред Bulgaria ON AIR.

" Правителството изкара шанс, че си заложи актуализация на бюджета. В момента бюджетът печели от това, че има инфлация. Правителството би трябвало да намерения по какъв начин може да върне тези пари на хората и да ги облекчи. Моментално бих ревизирал всички проекти за финансовите разноски. Влошават се изискванията за взимане на нов дълг. Трябва да се усъвършенстват разноските, чак тогава да се направи сметка и да се види би трябвало ли да теглим дълг ", изясни Вулджев.

Той е на мнение, че огромният проблем ще е през идващия отоплителен сезон. Дотогава би трябвало да бъдем подготвени, покачва се рискът Путин да спре газа за Европа. Има риск идната зима да нямаме доставки от Русия, подсети икономистът.

" Цялото икономическо бъдеще на Европа е под въпрос. Бъдещето на Еврозоната също е доста нестабилно. Голямата спирачка сега е инфлацията и ние не покриваме условията. Това не е нещо, което ще се оправи до 2024 година И двамата претенденти са по-скоро несъответствуващи ", сподели на собствен ред Вулджев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР