Не трябва да приемаме европейските бюрократи за наши началници, а

...
Не трябва да приемаме европейските бюрократи за наши началници, а
Коментари Харесай

Стефан Янев: Не трябва да приемаме европейските бюрократи за наши началници

Не би трябвало да одобряваме европейските бюрократи за наши началници, а да пазиме националните си ползи. В момента участието на България в ЕС не е добре оползотворявано.

Това написа по-рано през днешния ден някогашният министър на защитата Стефан Янев във " Facebook ".

Изявлението му е било направено в Шумен, по време на среща с представители на бизнеса, браншовите организации и представители на локалната власт.

На срещата присъстващите показаха поддръжката си към основаването на политическа партия " Български напредък ". Те са на мнение, че е нужна финансова децентрализация и действително районно обмисляне.

Била е наранена отново темата за влизането на България в еврозоната, ролята на държавните регулатори и демографската рецесия у нас.

Янев, след продължителна кариера в служебни държавни управления 2017 и 2021 г и като министър председател и като длъжностен министър, за малко бе боен министър в постоянното държавно управление на Кирил Петков.

В навечерието на съветското нахлуване против Украйна Стефан Янев неколкократно заема проруски позиции, в това число и предложи да не се има вяра на медии, които пишат, че ще има война. Непосредствено след започването на военните дейности той неколкократно отхвърли да дефинира обстановката като " война ", обяснявайки позицията си с това, че " Путин деликатно заобикаля потреблението на думата ", което усили напрежението до степен министър председателят Кирил Петков да му изиска оставката на 28 февруари. Само ден преди този момент още веднъж в профила си във фейсбук Стефан Янев съобщи, че с оставката му се слага на риск националната сигурност.

Според него е " мъчно да се реши дали Украйна не би била агресор в един различен вид за развиване на нещата. Бившият боен министър е заявявал и че в случай че изпратим военна помощ, то ще станем съучастници във войната.

Още преди този момент имаше спекулации, че военният министър готви личен политически план, само че при напускането си на поста в МО, Янев удостовери поръчката си за присъединяване в политиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР