Не стихват протестите след смъртта на 22-годишната Махса Амини, която

...
Не стихват протестите след смъртта на 22-годишната Махса Амини, която
Коментари Харесай

Протестите в Иран ескалират, хакери „запалиха“ аятолаха в национален ефир

Не стихват митингите след гибелта на 22-годишната Махса Амини, която умря няколко дни откакто беше арестувана от моралната полиция за погрешно носене на хиджаб. Хиляди се събраха и в Хага в символ на взаимност с антиправителствените демонстрации в Иран. 

Достъпът до интернет в страната, беше стеснен, с цел да е по-трудно за протестиращите да се провеждат и с цел да е по-трудно за външния свят да вижда какво се случва в Ислямската република. 

В обществените мрежи обаче се появяват видеа, на които се виждат студентки в университет в Техеран, които скандират „ махай се “, “не желаеме убийци ”, “смърт за диктатора ” по време на посещаване на президента Ебрахим Раиси.

Междувременно в Хага хиляди се събраха в символ на взаимност с протестиращите в Иран.

 
Не можете да отмените историята. Момичетата и младото потомство в Иран са доста смели и не се опасяват да умрат. Ако не се страхувате от гибелта, никой не може да ви спре.
Кадер Абдола, публицист

Държавната иранска телевизия беше подложена на хакерска офанзива. Ефирът беше пресечен за към 15 секунди. Появи се обликът на висшия нравствен водач на Иран аятолах Али Хаменей в пламъци на фона на апела “жени, живот, независимост ”.

От началото на митингите, които навлизат в четвъртата си седмица, по данни на правозащитни организации, са починали повече от 150 души. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР