Не смятам, че ще има вълна от завръщащи се българи

...
Не смятам, че ще има вълна от завръщащи се българи
Коментари Харесай

Не се очаква вълна от завръщащи се българи след Брекзит

Не считам, че ще има вълна от завръщащи се българи от Англия след Брекзит. Това са хора, които са трайно открити там, само че усложнение в напредването ще има. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в изявление за бТВ. Година след встъпването си в служба като вицепрезидент Йотова се усеща добре. Тя въпреки всичко призна, че работата й като евродепутат й липсва, защото това са били 10 години от живота. Процедурата за предоставяне на поданство е прецизна, всички институции работят и всички сме виновни. Понякога процедурата се бави, само че хората би трябвало да имат самообладание, сподели още Йотова.

Тя посочи, че не управлява Комисията за предоставяне на поданство, а работи дружно с нея. Един министър на опазването на здравето беше неодобрен от министър-председателя. Депутатите не се вслушаха във ветото на президента и го упрекнаха, че основава подправени вести и не е квалифициран. Хора като Цветан Цветанов му дължат опрощение. Така Йотова разяснява идното през днешния ден гласоподаване да отпадне възбраната за нови лекарства. Тя счита, че би трябвало да се понесе отговорност за случилото се с този мораториум. Здравният министър Кирил Ананиев дълго е обяснявал за какво това е вярно решение, а малко по-късно Бойко Борисов върнал с едно изявление всичко там, откъдето е почнало и обезсмислил причините на министъра си. „ На второ място дано помислим дали фактически става дума за спестовност на няколко десетки милиона лв., в случай, че скоро се разпредели един сериозен бюджетен остатък.

Дали тези 40 млн. са проблем и кой има интерес от това да ги няма тези медикаменти. Преди няколко дни един към този момент някогашен зам.-директор към този момент, назова хората с имена ”, добави Йотова. Тя изрази вярата гласуването през днешния ден да не замете казуса под килима и да остане неразплетен. В ГЕРБ „ къкри борба ”, счита Йотова. „ Явно Цветанов не си владее групата и не е в синхрон с премира. Убедихме се, че няма да дочакваме правилен звук от тях. Явно в ГЕРБ няма задоволително съгласуваност ”, сподели тя. Комисията, която щеше да дефинира скъпите лечебни лечения, Йотова дефинира като цинична и с „ функционалности на Господ ”. По мотив ветото върху антикорупционния закон Йотова уточни, че не е имало полемика сред двете четения.

По думите й президентът Радев в бодил в очите на Цветанов и явно се води акция против президента. Вотът на съмнение за Йотова не е просто пушилка, а мотив за полемика да се покаже дали законът ще работи и хората ще получат правдивост. Стабилността, за която приказват от ГЕРБ е по-скоро въпрос на желанието им да останат във властта, сподели тя. Законът за ревизирането на приватизацията е с цел да бъде „ ударен ” водача на левицата Корнелия Нинова, разяснява вицепрезидентът. Показателно е,че подобен план още няма. Според нея проблем в Българска социалистическа партия има поради присъединяване на водача й в раздържавяването, само че няма да се стигне до промяна на властта, съобщи БГНЕС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР