Не смятам, че машинното гласуване е образователен ценз. Всички български

...
Не смятам, че машинното гласуване е образователен ценз. Всички български
Коментари Харесай

Новият председател на ЦИК: Машинното гласуване не е образователен ценз

Не считам, че машинното гласоподаване е учебен ценз. Всички български жители употребяват най-различни технологии – телефон, банкомат, най-различни. Това съобщи единственият претендент за ръководител на ЦИК и нов ръководител на ЦИК Камелия Нейкова, която е някогашен представител на комисията.
Машинното гласоподаване крие опасности – организационни и механически въпроси, които би трябвало да бъдат решени. Но това не значи, че не могат да бъдат решени. Смятам, че ЦИК ще постави всички старания да откри ефикасните решения, с цел да приложи закона и Изборния кодекс за машинното гласоподаване, добави Нейкова пред " Неделя 150 " на БНР.
 Стефан Манов: Машинното гласоподаване ще върне доверието у хората, софтуерът не може да се манипулира Стефан Манов: Машинното гласоподаване ще върне доверието у хората, софтуерът не може да се манипулира
" Машинно гласоподаване освен че има в Европа, а има още преди 20 години в сърцето на остарелия континент. "  В това бе безапелационен Стефан...
Нейкова показа мнението на Емил Войнов, член на ЦИК от квотата на Българска социалистическа партия (бел. ред. - представителят на Българска социалистическа партия в ЦИК, поради който за изборите на 4 април), че ще трябват още 300 – 500 машини за гласоподаване в чужбина.
Не желая да позволявам такова нещо – по този начин Нейкова отговори на въпрос за хаоса, който се обрисува след и заплахата да има блокиране на доставка на машини за гласоподаване поради обвинявания за несвършена работа от доставчика " Сиела Норма " и неплатени отговорности към доставчика.
Когато токът спре, машините могат да работят известно време на лично зареждане, уточни Нейкова и подсети, че даже машина да не работи, има подсигурени хартиени бюлетини. В секции под 300 гласоподаватели няма да има машинно гласоподаване, подсети Нейкова. Тя сподели и друго - в случай че сте под карантина на място, където не си включен в изборния лист, можете да гласувате в мобилна секция. Мисля, че може да се съобщи и в самия избирателен ден такова предпочитание, нека не бъркам, посочи Нейкова.
Да, считам, че е от изгода на българските гласоподаватели да няма предел на изборните секции в чужбина, акцентира Нейкова. Необходими не по-малко от 40 заявки, с цел да се разкрие секция зад граница - по тази причина би трябвало да има интензивност, да се подават заявки, с цел да не се постанова българи в чужбина да вървят до дипломатически представителства, а да има задоволително секции и отвън дипломатическите задачи, сподели още ръководителят на ЦИК.
 Михаил Константинов: 3/4 от българите избират да гласоподават на хартия Михаил Константинов: 3/4 от българите избират да гласоподават на хартия
За първи път у нас в по-голям мащаб машинното гласоподаване се случи през 2019 година на евроизборите. Тогава 27% от гласувалите в секциите, къ...
!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР