Не сме достигнали пиковите стойности, най-вече на смъртните случаи и

...
Не сме достигнали пиковите стойности, най-вече на смъртните случаи и
Коментари Харесай

Математик: Тепърва смъртните случаи у нас ще скачат! Мерките са закъснели, 80% от интубираните гинат

" Не сме достигнали пиковите стойности, най-много на смъртните случаи и на хората, нуждаещи се от хоспитализация. Тежките случаи занапред ще порастват, тъй като те са ретроспективни -  към 10 дни лишава, с цел да стане един случай в тежката си фаза, а към 21 приблизително за света доближава до смъртността ", сподели математикът Петър Велков в ефира на " България ON AIR ". Според него локдаунът ще избави хиляди животи.

" За страдание, тази мярка закъсня. Хиляди животи към този момент са изгубени и ще бъдат изгубени в идващите 14 дни най-малко. Това, което се чака, е сред 3500 и 4000 да доближат смъртните случаи до края на месеца. Между 30 и 50% нагоре е нерегистрираната от Ковид смъртност. В момента случаите, които са към 100, най-вероятно те са 150 и нагоре, като действителни данни ", добави Велков.

Математикът е на мнение, че може би ще минем 150 смъртни случая на денонощие. А в случай че ограниченията бяха взети по-рано, можеше да не стигаме до тези стойности, счита той. " Седмици наред апелирахме за подобен вид ограничения, които бяха препоръчани. Те са основни и демонстрираха, че работят. Виждаме го в редица страни - Белгия, Нидерландия. Там се вижда и резултатът от тях - внезапно смаляване на инфектираните, както и на смъртните случаи. Един младеж няма да си отиде, в случай че навременно се приложи здравна помощ. Българите сме в извънредно неприятно здравно положение, с доста открити и неоткрити съпътстващи болести. Много са аргументите за високата смъртност ", сподели още специалистът.

Велков уточни, че над 80% от интубираните умират и добави, че в България липсва качествена информация. " Една от аргументите да се стигне до локдаун - хората не съблюдават ограниченията. От наложения локдаун ще се видят резултатите най-малко след 14 дни. В идващите 28 дни може да имаме по-ясен резултат от всички наложени ограничения ", безапелационен бе той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР