Не се водят разговори с Турция за охрана на небето

...
Не се водят разговори с Турция за охрана на небето
Коментари Харесай

Анатолий Величков: Не се водят разговори с Турция за охрана на небето ни

Не се водят диалози с Турция за защита на небето ни. Това разгласи в ефира на предаването „ Денят на живо” по Канал 3 заместник-министърът на защитата Анатолий Величков.

Такива диалози все още не се водят. Военновъздушни сили на България не са останали без гориво, това не е било факт, не може да приказваме, че МиГ-29 не правят уговорките си, добави Величков.

Заместник - министърът разяснява и лицензите с Русия, за които президентът Румен Радев приказва с съветския министър председател Дмитри Медведев по време на срещата им в Москва.

Става въпрос за лицензи от времето на Варшавския контракт и тази тематика не може да бъде затворена по метода, по който желае Руската федерация, съобщи той и напомни, че 2007 година е подписано съглашение сред българското и съветско държавно управление, за това че при всеки един случай, когато става въпрос за продажба, утилизация или заличаване на военно имущество, би трябвало преди този момент да отправим питане към съветската страна, дали тя позволява или не.

„ Това сега основава и ще основава големи проблеми пред въоръжените сили на България”, безапелационен бе той и добави, че от време на време даже отговор от съветската страна няма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР