Не се случва юридическа реформа, а юридическа катастрофа. Отново с

...
Не се случва юридическа реформа, а юридическа катастрофа. Отново с
Коментари Харесай

Иван Гешев очаква реакции от Европа, ако се закрие спецправосъдието

Не се случва юридическа промяна, а юридическа злополука. Отново с тази теза основният прокурор Иван Гешев пристигна да участва на съвещанието на правната комисия тази заран, която ще прегледа няколко законопроекта за промени - в Бюрото по отбрана на очевидците и за закриване на профилираното правораздаване.

И на съвещанието предходната седмица Иван Гешев и други представители на прокуратурата пристигнаха, само че съвещанието бе провалено поради неналичието на кворум.

" През последните дни чувам политическото факсимиле - юридическа промяна. Според оценката на прокуратурата това не е юридическа промяна, а юридическа злополука, за която цената ще платят българските жители, какво нормално. Тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо ", сподели Иван Гешев. Той няколко пъти повтори, че от приемането на тези законопроекти ще обезкостят прокуратурата, само че освен - те са " обезкостяване " и " тричане " на целия български народ, който ще заплати цената.

" Това не е проблем за прокуратурата. Това ще докара единствено до ниска успеваемост на прокуратурата и взрив на престъпността в размер, може би, до този, който беше през 90-те години. Това е обезкостяване и тричане на българските жители и общество, и на тяхната сигурност ", добави той.

Също няколко пъти основният прокурор повтори, че прокуратурата няма да носи отговорност за това, което се случва, защото прокуратурата единствено извършва законите, а не ги прави и приема. Иван Гешев е сигурен, че приемането на измененията ще има реакция и от Европа и Европейските институции. Много от предлаганите промени освен опонират на Конституцията на Република България, само че и опонират на европейските полезности ", уточни Гешев, който е сигурен, че въпреки и по-късно, тези институции и интернационалните сътрудници, които в този момент са извънредно задоволени от работата си с българската прокуратура, ще реагират.

Според него с препоръчаните законопроекти ще се стигне до застрашаване на защитаваните очевидци. " Ще употребявам житейския термин - смачкване на най-важните каузи в страната - в действителност и на практика. Говоря за каузи против лица, които медиите назовават, олигарси. Срещу проведената престъпност, обвързвана с убийства, изнасилвания, телесни повреди, телефонни измами и какво ли още не ", предизвести обвинител номер едно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР