Не се притеснявам от проверки. Според мен, по-притеснителен е фактът,

...
Не се притеснявам от проверки. Според мен, по-притеснителен е фактът,
Коментари Харесай

Порожанов не се притеснява от проверки за дейността му в ДФЗ

" Не се тормозя от инспекции. Според мен, по-притеснителен е фактът, че част от къщите за посетители на Държавна фирма „ Земеделие “ не са употребявани по предопределение ". Това разгласи пред публицисти земеделският министър Румен Порожанов след разкритията за злоупотреби в Държавна фирма „ Земеделие “ във времето, в което той е бил отпред на фонда, съобщи " Дарик ".
„ Няма по какъв начин Фондът да ревизира всяка една къща. Имаме 700 къщи за посетители. Темата, че не се употребяват по предопределение беше сложена преди време. Още тогава - някъде към 2016 година, от фонда качихме на страницата си, всички къщи за посетители с информация за това по какъв начин, къде и по кое време са направени.
Целта беше жителите да се срещнат с тези парцели и там, където те не се употребяват по предопределение да бъде обявено и надлежно тествано “, разяснява министърът и добави, че Държавна фирма „ Земеделие “ ревизира на база риск-анализ и сигнали.
„ Докато съм бил във фонда е нямало сигнал против Александър Манолев “, разкри Порожанов и съобщи, че не познава Ана Димитрова 0 притежателят на компания „ Агротрейд “. „ Има инспекция, която би трябвало да откри всичко.
Това, което може да се откри на първо четене, е, че обектът не е употребен по предопределение. Доколкото знам, фондът е изпратил следствие по случая “, добави още министърът.
По-рано през днешния ден стана ясно, че Окръжната прокуратура в Благоевград стартира досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по случая с към този момент някогашния заместник-министър на стопанската система Александър Манолев за злоупотреби с евросредства, разкри в Бургас представителят на основния
Манолев подаде оставка, откакто Върховна касационна прокуратура стартира инспекция във връзка медийни изявления, в които се твърди че има вила в региона на Сандански с минерален басейн, построена с пари от европроект.
Според изявленията, вилата на Манолев е построена като къща за посетители, финансирана с 400 хиляди лв. по програмата за селските региони посредством Държавна фирма „ Земеделие “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР