Не се притеснявам от думите на Росен Христов, че ще

...
Не се притеснявам от думите на Росен Христов, че ще
Коментари Харесай

Премиерът за сделката с Боташ: Крие доста сериозни рискове

„ Не се тормозя от думите на Росен Христов, че ще ме съди за клюка “. Така министър председателят акад. Николай Денков отговори на въпрос по време на онлайн включването му по разнообразни значими тематики, свързани с ръководството на страната. Миналия петък някогашният енергиен министър разгласи, че ще заведе правосъден иск по отношение на думи на министър-председателя по отношение на контракта с турската държавна компания „ Боташ “, подписан от служебния кабинет.

Денков съобщи през днешния ден, че „ договорката с „ Боташ “ крие много съществени опасности, тъй като е дълготрайна и има съществени финансови задължения “.

„ Служебни държавни управления ще има, само че се пробва да се избегне това - един човек да дефинира всичко в тази страна, изясни Денков във връзка предлаганите от болшинството промени във функционалностите на служебната власт, назначавана от президента.

„ Не всичко е цветя и рози, както го показват предходните ръководещи, има си проблеми и това е обикновено. Затова би трябвало да има надзор върху работата на държавното управление, без значение дали е постоянно или служебно, счита министър председателят.

Относно приемането ни в „ Шенген “ и отпорът от страна на Австраия и Нидерландия, той разяснява, че в двете страни предстоят вътрешни избори, което също въздейства върху ветото им.

А във връзка приемането на еврото, Денков отговори, че насажданите страхове против него са неоснователни в огромната си част. " Ние също одобряваме заплащания в евро в България - във всеки магазин може да се заплаща с карта в евро, само че въпросът е, че има такси за превалутиране. Приемането на еврото би икономисало доста средства на жителите и бизнеса ", счита министър-председателят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР