Не се препоръчва въздържането от ваксина срещу при жени, които

...
Не се препоръчва въздържането от ваксина срещу при жени, които
Коментари Харесай

Американски експерти: Бременните да се ваксинират срещу COVID-19

Не се предлага въздържането от ваксина против при дами, които считат да забременяват скоро, бременни и кърмещи. Това пишат в от Американската асоциация по репродуктивна медицина. Оттам прецизират, че тези рекомендации са в унисон с позицията на Съвета за имунизационни практики на Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията в Съединени американски щати, Американския лицей на акушеро-гинеколозите и Обществото по фетална медицина.
От асоциацията по репродуктивна медицина предлагат още да бъдат насърчавани да се имунизират всички пациенти, които сега организират лекуване на неплодородие. Тъй като това не е жива ваксина, не е нужно да се отсрочват опитите за забременяване, както и да се отсрочват те до използването на втората доза, пишат още специалистите.
 Промяна: Бременни дами към този момент могат да одобряват имунизацията на Pfizer/BioNTech във Англия Промяна: Бременни дами към този момент могат да одобряват имунизацията на Pfizer/BioNTech във Англия
Британската организация по медикаментите издаде публична рекомендация с имунизацията на Pfizer/BioNTech да се ваксинират и бременните дами. Това с...
Ваксините на Pfizer и Moderna са мРНК и се нуждаят от два приема – 21 дни за първия артикул и 28 за втория. Ваксините доставят това мРНК в клетките до мястото на инжектиране, като този делегат инструктира клетките на тялото да основават S спайк протеина на вируса. То се разпознава от имунната система като непознато, вследствие на което тя стартира да образува антитела. Самата мРНК бързо се разпада и не навлиза в ядрото на клетката. Рядко някои човеци може да бъдат алергични към част от тези липиди. Именно заради тази причина е нужно нараснало внимание, когато имунизацията се ползва при лица, показали алергия при предходно ваксиниране, изясняват експертите в обявата си.
Те прецизират, че построяването на имунитета лишава време, че към момента не е ясно дали имунизираният субект популяризира ковид и че въпреки да е 95 на 100 ефикасна, имунизацията не защищава изцяло от COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР