Не се предвижда увеличение на ставката на такса битови отпадъци

...
Не се предвижда увеличение на ставката на такса битови отпадъци
Коментари Харесай

Не се предвижда увеличение на такса „смет“ в Хасково

Не се планува нарастване на ставката на такса " битови боклуци " в община Хасково за 2023 година. Това излиза наяве от публикуваната докладна на кмета Станислав Дечев за съвещанието на локалния Общински съвет, което би трябвало да се състои на 16 декември.

Размерът на локалния данък ще бъде както и тази година - 3,5 промила от данъчната оценка на жилищните парцели за популацията на регионалния център, 2 промила за живеещите в зона V и 5 промила за жителите на селата в общината. Фирмите също ще са задължени с досегашните 13 промила.



Планираните разноски за реализирането на активността са 14,5 милиона лв.. Тук влизат харчовете за събиране и превозване на сметта, третирането и поддържането на районното хранилище за боклуци, обезпечаването на чистотата на териториите за публично прилагане и отчисленията по Закона за ръководство на отпадъците.

В други две свои докладни кметът предлага и надвзетите суми за такса боклук през 2020 и 2021 година - общо 3,3 милиона лв. , да бъдат приспаднати от бъдещи отговорности. Причината е, че Върховният административен съд анулира отчасти решенията на Общинския съвет за размера на налога за тези две години. В съда се апелира и такса " битови боклуци " за 2022 година.      
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР