Не се облизвайте лакомо, гледайки нашите сладки, ето ви рецептата

...
Не се облизвайте лакомо, гледайки нашите сладки, ето ви рецептата
Коментари Харесай

Сладки Арменски Локумки

Не се облизвайте лакомо, гледайки нашите сладки, ето ви рецептата - направете си сами сладки арменски локумки

Необходими Продукти

● брашно - 3 ч.ч.
● олио - 1 ч.ч.
● вода - 1 ч.ч.
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● сол - 1 щипка
● орехи - 1 ч.ч.
● локум - 1 кутийка
● пудра захар - за овалване
● ванилия - 1 прахче

Начин на подготвяне

За да приготвите тези бързи, лесни и вкусни арменски локумки, ще ви са нужни експедитивност и предварителна подготовка. Бързината си я имате, по тази причина започнете с предварителната подготовка.

Пресейте авансово тъкмо измереното брашно, настрана си подгответе чаената лъжичка сода и щипка сол. Нарежете локума на късчета и постилате вашата тавичка с хартия за печене. В тенджерка налейте олиото и водата и поставете на огъня да заврат.

След като това стане, прибавете солта и содата, разбъркайте и свалете тенджерата от огъня. С шпатула, при бързо и пламенно бъркане, добавяйте брашното в врялата примес, до момента в който получите еднородна лепкава топка тесто.

Вземете парче от парещото тесто колкото орех, разплескайте на питка и прибавете в средата и парче локум и орехова ядка, завийте и оформете на топче. Така бързо оформяте цялото тесто на топчета и ги редите на един пръст разстояние едно от друго в постланата с хартия тесто.

Поставете тавата в авансово загрята на 180 градуса фурна и печете до момента в който порозовеят. Още горещи, овалвате топчетата щедро в смесените пудра захар и ванилия, редите в подобаващ съд да се охладят.

Бързи, лесни и топящи се в устата локумки!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР