Не се нарушават българските интереси с името на Македония. В

...
Не се нарушават българските интереси с името на Македония. В
Коментари Харесай

Ивайло Калфин обясни нарушават ли се българските интереси с името на Македония

Не се нарушават българските ползи с името на Македония. В контракта, който имаме, написа че страните няма да предявяват териториални искания. Нашите ползи са напълно предпазени. Виждам терзание в Гърция, които споделят, че Македония е тяхна, разяснява пред Канал 3 някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин.

„ Несъмнено има съветски ползи, свързани с това НАТО да не се уголемява, има и сръбски ползи, изобщо има геополитически такива и това е забавен район. Има ползи Македония да не влиза в НАТО и Европейски Съюз. 10 години ние не подписахме контракт. Тези, които желаят да държат нестабилна тази република, ще се опитат да създадат всички допустимо, че това да не се случи”, безапелационен беше той.

„ Гърция си взема решение казуса като написа, че езика, който се приказва в Република Македония е славянски. При нас това не трансформира обстановката. Както до момента, по този начин и напред. Говорим на език, на който се разбираме”, сподели още Ивайло Калфин.

„ Има предложение на Европейската комисия Република Македония и Албания да бъдат поканени за начало на договаряния в Европейския съюз. Имаше две страни, в срещата в София, които не бяха съгласни- Франция и Холандия. Такова решение се взима с единогласие. Дали ще решат проблемите, Екатерина Захариева знае по-добре. Ако тези две страни решат разликите си това може да се случи и съгласно мен би било добре. Това тормози някои хора, тези, които са срещу участието им в НАТО”, показа някогашния министър външните работи.

„ Пиринска Македония е част от Северната част на района Македония, само че ние нищо не печелим в случай че влезем в този спор. Никой няма искания нито към нас, нито към елементи от нашата територия. На всички желанието е декларирано и то е Македония да влезе в НАТО”, сподели Калфин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР