Не се допускат и няма да има намаляване на плащания

...
Не се допускат и няма да има намаляване на плащания
Коментари Харесай

Лазаров: Няма да има намаление на социалните плащания догодина

" Не се позволяват и няма да има понижаване на заплащания от държавния бюджет и от бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) през идната година ". Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров по време на днешния парламентарен блицконтрол. Той отговори на въпрос на народен представител от парламентарната група на " Продължаваме Промяната " Искрен Арабаджиев по отношение на импортирания от служебното правителство т.нар. удължителен закон за продължение действието на държавния бюджет, бюджета на ДОО и този на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

" В региона на пенсиите подхванатите през годината разнообразни мероприятия за установяване на техния размер ще бъдат обезпечени и ще може да продължи тяхното погашение и през 2023 година до приемането на съответния бюджет за същата година ", изясни Лазаров. 

Той разяснява, че законът за държавния бюджет за съответната година съставлява финансово изражение на политиките, които обещано държавно управление организира през съответната година. В този подтекст служебното държавно управление няма небосвод от една година пред себе си, с цел да може да организира политики, уточни вицепремиерът. 

Що се отнася до импортирания законопроект за удължение на разпореждания от Закона за държавния бюджет, Закона за бюджета на ДОО и Закона за бюджета на НЗОК, дръзвам да отбележа, че това, което се предлага с него, е опазване на достигнатите нива на всички обществени заплащания в границите на идната година към края на 2022 година, разяснява също Лазаров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР