Не се чудете, не се майте - тази вкусна баница

...
Не се чудете, не се майте - тази вкусна баница
Коментари Харесай

Вкусна баница с лапад и праз

Не се чудете, не се майте - тази вкусна баница може да хапвате когато и да е на годината и все ще е вкусна

Необходими Продукти

● кори за баница - 500 г
● лапад - към 350 - 400 г бланширан свеж /или замразен/
● праз - 2 стръка
● яйца - 3 бр.
● сирене - към 150 - 200 г натрошено
● прясно мляко - към 80 - 100 мл
● заквасена сметана - 3 с.л.
● олио - 2 - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Приготвяне на плънката: Нарязваме на приблизително едри части лапада и праз лука. След това леко ги запържваме в 2/3 елементи от олиото. След като омекнат прибавяме 2/3 елементи от прясното мляко и заквасената сметана. Бъркаме още към 5 минути и смъкваме от огъня.

След като сместа изстине прибавяме натрошеното сирене и яйцата, които авансово сме разрушили с вилица. Разбърквам добре всички артикули. Следва разстилането на плънката върху корите, като употребяваме по два листа по едно и също време.

Сместа слагаме в първата 1/3 на двата листа и навиваме на руло. Така до момента в който свършат плънката и корите. Хубаво е авансово да разпределим сместа съгласно броя на листата.

След като сме навили корите ги нареждаме в задоволително огромна тава намазана с останалото олио, тъй че да не са доста близко една до друга, с цел да могат да се изпекат добре. С останало прясно мляко измиваме съда, където е била плънката и изливаме от горната страна на баницата.

Печем на горен и низък реотан при температура към 180 -200 градуса до момента в който баничката се позачерви от горната страна. Изваждаме и покриваме с цел да може да се задуши до момента в който изстива.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР