Не считам, че има пряка заплаха за въвличането на България

...
Не считам, че има пряка заплаха за въвличането на България
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Няма пряка опасност от въвличането на България във въоръжен конфликт

Не смятам, че има директна опасност за въвличането на България във въоръжен спор.

Рискове за националната сигурност има и те произтичат от спора, който е покрай нас. “ Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия. Според него минимум евентуалният сюжет е страната да бъде въвлечена във въоръжен спор. Стоянов напомни, че България е в системата за групова сигурност на НАТО.

Министърът на защитата акцентира, че българската войска е на равнище, само че не е задоволително високо софтуерна. „ 32 години българската войска бе подценяване и за нея не бяха отделяни задоволително средства “, разяснява той. За да се преодолеят дефицитите е създадена предпочитана капиталова стратегия, която преди дни бе призната от Министерския съвет.

„ Имаме задоволително самолети да подсигуряваме суверенитета на Република България “, безапелационен бе министър Димитър Стоянов. Той акцентира, че положението на самолетите МиГ- 29, с които България разполага, е положително. „ В момента водим интензивни диалози с полската страна вероятно за мотори и за удължение на техния живот до 2023 година “, сподели министърът на защитата. „ Първите изтребители Ф-16 би трябвало да дойдат през 2025 година, а идващите през 2027 година, само че в случай че сключим контракт. В момента от Министерския съвет е признат план за капиталов разход, който би трябвало да мине през Народното събрание и едвам по-късно да бъде подписан контракт “, разясни още министърът на защитата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР