Не съм укривала данъци! Засега не планирам да се връщам

...
Не съм укривала данъци! Засега не планирам да се връщам
Коментари Харесай

Мегз проговори: Не съм укривала данъци, но няма да се върна да живея в България!

" Не съм укривала налози! Засега не възнамерявам да се връщам да пребивавам в България. "

Това разгласи пред „ България Днес “ някогашната дизайнерка Миглена Каканашева - Мегз. След  поредица от обвинявания, че не си заплаща налозите, тя затвори стилния си бизнес и отпътува за Дубай, където стартира нов живот.

" Често се прибирам в България, доста обичам родината си. Засега замислям да продължа да пребивавам в Дубай. В доста връзки Дубай е доста друг от България и това ми харесва ", безапелационна е дизайнерката.

Според нея в емирството изискванията за бизнеса са доста по-добри в сравнение с у нас. " В Дубай страната си партнира доста сполучливо с частния бизнес. Всъщност страната е притежател и сътрудник в някои от най-големите бизнеси от всеки бранш. И непрекъснато влага в общия бизнес. В България доста бизнеси се оплакват, че ситуацията е: „ Дай % от облагата си или заплати еди къде си по веригата и ще работиш “. И тези пари отиват в джоба на някого си и по този начин и страната, и частният бизнес са ограбени. Тук парите отиват в страната и правилото е: „ Ние сме сътрудници. Аз взимам законно % от бизнеса ти в подмяна на инвестиция и развиване и ти ще работиш най-вече в бранша си ". Тук всеки може да кандидатства за партньорство с страната “, споделя детайлности за живота си от Дубай Мегз.

Според  дизайнерката проблемите с Национална агенция за приходите не са в основата на решението й да се реалокира в емирството.

Преди месеци данъчните потеглиха след Каканашева поради над 800 хиляди лева укрити налози и лихви върху тях за времето, което тя се занимаваше с произвеждане и търговия на облекла. Данъчна проверка на активността й открила, че дизайнерката разполага 46 компании на свое име, които реализират дейни покупко-продажби сред тях, с цел да избегне дължими данъци.

" Не съм укривала налози. Държавата преглежда доста мои компании, които са работили като едно. Там е точката на спор -  дали това са пари на едно сдружение или на 50. Водят се доста каузи, само че огромна част са извоювани  от моя страна.  Не се усещам „ погната “ , институциите си вършиш работата “, безапелационна е Мегз.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР