Не съм обмислял оставката си, заяви пред bTV министърът на

...
Не съм обмислял оставката си, заяви пред bTV министърът на
Коментари Харесай

Пандов дестабилизира кабинета: Здравният Хинков

" Не съм обмислял оставката си ”, съобщи пред bTV министърът на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков в коментар за апелите на депутата от ППДБ Васил Пенков . Припомняме, че формалният мотив за апела е признанието на шефа на Министерство на здравеопазването, че е бил пред алтернатива да напусне " поради груби намеси ” на премиера Николай Денков в работата му.

В дъното обаче е разногласието кой е отговорен за дефицита на медикаменти на нашия пазар.
Преди седмици министър председателят уволни несменяемия зам.-министъра на опазването на здравето Пенков.

Неговият наследник Марин Бойков Пенков е притежател на 6 сдружения в здравната област, 1 от тях е  настояща компания с депутатката от ППДБ Елисавета Белобрадова-Пандова и екссъпруга й Васил Пандов, което е спор на ползи. Същият Пандов е бил в спор и като основен секретар на Министерство на здравеопазването в кабинета Петков-Нинова.

" Не аз дестабилизирам държавното управление откакто одобрявам решенията на премиера и се преценявам с тях, а този който ме приканва да напусна. Моето предпочитание е просто да бъда оставен да си свърша работата за времето, което имам ”, разяснява в този момент Хинков. " Не разбирам апелите на един народен представител (б.р. Пенков) от ръководещото болшинство за разлюляване стабилността на държавното управление, защото всяка промяна на министър изключително в предизборна обстановка е нездравословна ”, акцентира той.

" Имам доверие на премиера, той също има доверие в мен. Приет съм доста добре от сътрудниците в Министерски съвет ”, разяснява Хинков. Той съобщи, че има свободата да уточни един или двама зам.-министри, останалите са прерогатив на премиера.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР