Не съм чул колегата Христо Петров (Ицо Хазарта) да е

...
Не съм чул колегата Христо Петров (Ицо Хазарта) да е
Коментари Харесай

П. Петров обиден: Наричали са ни и путинисти, но той обиди на фашисти протестиращите

Не съм чул сътрудника Христо Петров (Ицо Хазарта) да е предложил законопроекти, съобщи депутатът от " Възраждане "
" Протести ще има, в случай че не отпадне зеленият документ, би трябвало да се даде качествена и експертна оценка, дано държавното управление да вземе решение ", съобщи Петър Петров от " Възраждане " в предаването " Неделя 150 " на БНР.  

На въпрос на водещия преднамерено ли от партията слагат неизпълними условия, откакто цяла Европа вкарва тези ограничения, Петров изясни: " Ако слагаме невъзможни претенции, нямаше да идем на среща с премиера, с проф. Радка Аргирова. Дайте да не гледаме COVID-гетата в Европа, дано се реши дали България не е остров. "

На въпрос, че в Германия с 80 млн. души население, умират 35 души, а у нас в пъти повече, депутатът от " Възраждане " изясни: " Да гледаме себе си, и преди коронавирусът България бе с висока смъртност, по тази причина от " Възраждане " настояваме да се сътвори експертна група. "  

Запитан дали ще се съобразят с решенията на работната група, той сподели: " Ние сме изразители на волята на народа. Не е значимо дали ще се съобразим с тази група. Когато една страна е ръководена в интерес на народа и когато част от обществото не желае да се имунизира, с цел да се съблюдава конституцията, би трябвало да създадем по този начин, че да не се мачка българското население. Няма да оставим ръководещите да нарушават съществени конституционни права. "  

По отношение на фразата, че ще се изнасят депутати с краката напред, той изясни, че това е плод на страстта. 

" След първия опит за влизане в Народно събрание, избрахме 15 души от протестиращите, които да предадат настояванията си, изчакахме на служебния вход и се срещнахме с председателстващия тогава Кристиан Вигенин, с цел да не ескалира митинга - изясни Петров. - Но молбата не получи одобрителен отговор и среща не се състоя. Идеята бе да не се стига до ескалации. Такава диалогичност получихме в Министерство на здравеопазването, където министърът одобри 3-ма наши представители, би трябвало да се приказва с институциите. 

Нашата цел не е да влезем някъде, а да сложим претенции и ето министър председателят се съгласи да се срещнем и да стигнем до решение. На хората той сподели, че в случай че има митинг - самичък ще слезе и ще беседва. "  

На въпрос афектирани ли са от думите на Ицо Хазарта, който от парламентарната естрада ги назова " фашисти ", Петров сподели: " Обидно ми стана, нас са ни наричали путинисти, русофили, само че той включи и протестиращите към това послание. Не съм чул сътрудника Христо Петров да е предложил законопроекти, приписвам го на неговата страст, уповавам се да водим по-конструктивен разговор. "  

На въпрос какво мисли за проекта с ограниченията против ковид, Петров изясни, че на петъчната среща е участвал и доцент Атанас Мангъров, който предложил да не се гледат единствено интензивните кревати, а да се имат поради и леглата с достъп до О2, тъй като това прави болните подвластни от болнично лекуване.

" Премиерът сподели, че тази концепция му харесва ", добави Петров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР