Не съм абсолвент на университета Алпе Адрия в Клагенфурт, а

...
Не съм абсолвент на университета Алпе Адрия в Клагенфурт, а
Коментари Харесай

Пламен Николов обясни за университета Алпе Адрия в Клагенфурт

" Не съм абитуриент на университета Алпе Адрия в Клагенфурт, а специализант със предпазен теоретичен план там ". Това сподели за Българска телеграфна агенция номинираният за министър-председател Пламен Николов " ИТН ".

Поводът за неговия коментар е публикацията в клагенфуртския вестник " Клайне цайтунг ", обвързвана с образованието на Пламен Николов в Австрия.  " Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български министър-председател в Клагенфурт? " - по този начин е озаглавена обявата на австрийския публицист Уве Зомерсгутер.

Авторът на публикацията, който е началник на икономическия отдел на вестника, твърди, че Пламен Николов не е бил ученик на университета, съдейки по публична информация, получена от доктор Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

Николов бе безапелационен, че е редно запитването от австрийска страна, да бъде отправено не към университета в Клагенфурт, а към австрийското министерство за обучение, просвета и просвета, защото става въпрос за научнен план " Феноменологията и етапите на прекарване при възприемането на субективното време ".

" Благодарение на него съм защитил своя дисертационен труд пред ВАК ", разясни Николов.

Проектът, чиято фотография Николов изпрати, е послужил за отбрана на докторската му теза в България. Николов разяснява, че точно австрийското министерство са присъдили стипендията Ернст Мах, а университетът в Клагенфурт просто е бил мястото, където осъществя своя теоретичен план.

Той посочи, че до момента в който е бил там, е употребил библиотеката и научния запас на тримата професори, които са били упоменати и по време на конференцията. Двама от тях са още живи и здрави, показва Николов, визирайки имената на Manfred Moser, Michael Polemis. Николов благодари за поддръжката им.

Именно чрез реализацията на плана, Николов пази и дисертационния си труд пред Специализирания теоретичен съвет по философия към Висшата атестационна комисия /ВАК/ към Министерски съвет на България.

Николов напомни, че докторските степени тогава са се присъждали от ВАК, а единствено аспирантурите са се водили към някакво научно звено - университет или академия.

" В този смисъл аз съм аспирант на СУ, само че лекар на ВАК ", посочи Николов.

Само преди седмица претендентът за министър-председател на проектокабинета на първата политическа мощ " ИТН " Пламен Николов сподели дипломите си. Той сподели дисертацията си, а представяйки я съобщи, че я демонстрира за тези, които се съмняват, че има дисертация. По-рано дисертационният труд на Николов провокира полемики в общественото пространство.

" Който желае да я чете, може да заповяда в Народната библиотека. От МОН споделиха, че желали моето позволение, с цел да я разгласяват. Няма да им го дам, тъй като ще я издам аз и ще я обявявам, за мога да я обявявам по метода, по който желая и с цел да схванат, че научният труд у нас, както и всеки различен труд, би трябвало да се заплаща. Който желае да я има, би трябвало да си я купи. След като ми направиха подобен вид популярност, аз ще се възползвам от това ", съобщи тогава Николов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР