„Не работя на първа линия и директно с болни с

...
„Не работя на първа линия и директно с болни с
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Пациентопотокът лека-полека нараства

„ Не работя на първа линия и непосредствено с заболели с ковид. Държа да го подчертая. Но пациентопотокът малко по малко нараства. Това е естествен развой. Епидемията си има своята логика”. Това съобщи доктор Мирослав Ненков по Нова ТВ.

Той разяснява и слабата имунизация и недоверието на хората. Според него от години доверието сред лекарската колегия и пациентите е торпилирано.

„ Има един развой, който тече от времето на маркобесния комунизъм, който набива чеп сред моята колегия и пациентите. Дойдоха комунистическите промени, които и до ден сегашен ни морят. Тогава лекари като мен трябваше да приказват с пациентите за пари и това разрушава доверието. После се появи тази рецесия, която персонално някогашният министър председател менажира и персонално донаби този чеп сред нас лекарите и пациентите със основаването на 7 щаба, 8 други структури, с чисто политически решения, идващи от щаба”, съобщи Ненков.

„ Не ни имат вяра. Хората не се питат за какво управляващите ще имат сметка да изкарват данни с доста болни и доста умряли. Защо ще те чипират, с какво си значим за някого?”, разяснява доктор Ненков.

По думите му има лекари, които отхвърлят да влязат в Коронавирус отделенията. „ Защо да се жертват? Кой ще ги задължи? Заради премиера Янев ли? ", попита той.

„ Вирусът се предава елементарно, може да се изкара тежко. Вече има ваксини, имаме опит с тях. Те не са толкоз тежки и страшни. Вероятността имунизацията да направи вреда е доста по-малки от тази да ни даде изгода ", добави той.

Според него не могат обособени гилдии и хора да бъдат задължени да се ваксинират. „ Или се задължават всички, или не. Няма задоволително самоуверен водач, който обаче да каже, че имунизацията става наложителна ", сподели доктор Ненков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР