Не просто смърт, а убийство. От Путин.Така нееднозначно обществеността в

...
Не просто смърт, а убийство. От Путин.Така нееднозначно обществеността в
Коментари Харесай

Хроника на една предизвестена смърт: Навални в крайна сметка беше убит от Путин

Не просто гибел, а ликвидиране. От Путин.

Така нееднозначно обществеността в България реагира на трагичната вест за кончината на най-отявления опозиционер на съветския президент Алексей Навални. В мига, в който информацията бе доказана, учени, писатели, публицисти, политици, хора на изкуството и прочие, излязоха с неоправдателни послания към режима в Русия.

" Навални в последна сметка беше погубен от Путин през днешния ден. "

Това написа в обществената мрежа " X " Христо Грозев, работил с опозиционера и един от създателите на кино лентата за него, притежател на " Оскар ".

Navalny was finally killed by Putin today.
— Christo Grozev (@christogrozev)

" Руските управляващи оповестиха, че най-известният критик на Кремъл Алексей Навални е умрял в пандиза. "  

Хроника на една предизвестена гибел - това гледахме. 

Свърши. " - разяснява и писателят Захари Карабашлиев.



От Министерския съвет цитирата премиера да споделя:

" Смъртта на Навални е тъжна вест, която демонстрира за какво е значимо да ценим демокрацията

От години Навални е знак на битката против диктатурата в Русия, на битката за свободно слово, на това, че човек не може да бъде затварян поради друго мнение. 
Новината е тъжна и демонстрира за какво е значимо да ценим какво значи демокрацията. Стъпка по стъпка примката се затягаше към Навални. Изпращането му в колонията изглеждаше като смъртна присъда.

Трябва да си представим, че има и различен свят и в този свят, в който никой не може да споделя свободно какво мисли, с изключение на оня, който е най-отгоре, могат да те изпратят в наказателна колония. 

Не би трябвало да забравяме това, тъй като се е случвало и в нашата страна. "



" Навални е мъртъв?! 

Не - Навални е погубен! Режимът го умъртви! Това е ликвидиране против демокрацията. Необходим е мощен напън върху Кремъл и повече помощ за Украйна. " - разяснява във фейсбук профила си водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.



" Свободата в Русия умря. Свободната мисъл в Русия от дълго време е в заточение. Руската опозиция от дълго време е в пандиза. Днес обаче един от най-ярките ѝ знаци си е отишъл от този свят, най-вероятно принудително, и с това мракът над Русия става още по-плътен, а нашето изпитание да не го позволяваме да превземе Европа - още по-важно " - реагира и депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.



" Убийството на Навални не е загуба за Русия, защото на Русия не й трябват такива хора. Тя завърши. Навални (и останалите, оказали се в лагерите) трябваше да се маха към Канада и да си гледа своите неща. 

Руснаците не заслужават такива хора, тъй като са, в масата си, преживен добитък. Онези, които са естествени, от дълго време избягаха. Няма за кого герои като Навални да се борят. Няма ", написа и Евгений Дайнов.



" Тоз, който падне в пердах за независимост,

той не умира: него жалеят

земя и небе, звяр и природа

и артисти песни за него пеят…

Бог да елементарни Алексей Навални! Вечен срам за убийците му! " - явен бе и Огнян Минчев.



" Убийството на Навални - тъй като става дума за ликвидиране, каквито и да са събитията - разкрива за следващ път фашисткия темперамент на съветския режим. Срам за всеки, който е апологет на този режим и неговото безчовечие! Срам за БНР, което е станало рупор на сходни апологети! " - бе реакцията на Даниел Смилов, който вплете и сюжета с изявлението на съветската посланичка Елеонора Митрофанова, което тя по този начин и не даде пред националното радио.



Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР