Не приемам алкохол. Не се притеснявам от проверките. Това каза

...
Не приемам алкохол. Не се притеснявам от проверките. Това каза
Коментари Харесай

Лекарката с положителна проба: Не се притеснявам от проверките

Не одобрявам алкохол. Не се тормозя от инспекциите. Това сподели за Агенция “Фокус "  лекарката доктор Диана Димова, чиято проба с дрегер сподели 1.44 промила алкохол в кръвта, взета по отношение на злополуката, в която почина 3-годишно дете.

Д-р Димова отхвърли да е приемала алкохол във въпросната нощ, макар че е отказала кръвна проба. Тя заяви, че приема медикаменти за болести, от които страда. И поясни, че пътува с персоналния си автомобил до работа всекидневно.

“Не за първи път упрекват лекарите. Много е грозно, че постоянно те са отговорни, а избавят човешки животи ", сподели тя.

Пред медията ни медикът посочи, че има 30 години трудов стаж - 28 от тях са в Национална следствена работа.

За “Фокус " доктор Димова изясни, че не е от Враца, а от София. Работи в Центъра за незабавна медициснка помощ - Враца от септември 2022 година, като към момента е в изпитателен период.

В момента не е фамилна, има двама сина, потъврди тя.

Междувременно медията ни научи, че след привършване на инспекциите ще се реши дали доктор Димова ще бъде отстранена от работа, макар първичните поръчки на доктор Галина Лещарска - шефът на Спешния център, че ще бъде уволнена дисциплинарно.

Припомняме, че на 10 януари вечерта 3-годишно дете почина при злополука сред Враца и Кривидол. Майката на детето е с тежки травми и е настанена във врачанската болница. Съмнения, че лекарката е била пияна насочиха околните на починалото дете. Според тях колата за спешна помощ се е забавила, а лекарката в нея е била пияна. По тяхно гледище е тествана за алкохол, а резултатът се оказва позитивен.

По мотив изявления в медиите, касаещи дейностите на чиновниците от екипа за незабавна здравна помощ и недоволството, изразено от страна на околните на потърпевшите в пътния случай, Окръжна прокуратура – Враца разпореди осъществяване на инспекция на Изпълнителната организация " Медицински контрол ". Тя следва да откри съблюдаване на медицинските стандарти при оказване на помощ и други условия, свързани със незабавното положение на потърпевшите при злополуката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР