Не предложихме състав на МС или министър-председател, защото искахме да

...
Не предложихме състав на МС или министър-председател, защото искахме да
Коментари Харесай

Филип Попов обясни защо БСП не предложи премиер

" Не предложихме състав на Министерски съвет или министър-председател, тъй като искахме да се стигне до консенсус. Това е трети мандат, по този начин нареченият избавителен мандат. Нямаме конституционно право да задържаме повече този мандат. Поканихме останалите парламентарни сили да излъчим експертни групи за бюджета, те и това отхвърлиха ", сподели за " Денят ON AIR " депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов.

Според него нищо значително не се прави в този парламент.

" Аз също не разбрах дали поправките в закона за НСО са признати или не. Съдебната промяна не е единствено защитата на основния прокурор. Тя е система на правосъдната власт, за какво не се приказва за спора на ползи? ", попита събеседникът.

По думите му има всички благоприятни условия да се направи цялостна правосъдна промяна.

" Нужно е време, опитахме да го дадем в границите на един постоянен кабинет. Постигнахме консенсус точно по тези политики. Ако желаеха действителна правосъдна промяна, каквато и ние, трябваше да се излъчи постоянен кабинет. Не може да я направиш за месец, два, пет. 20 дни нищо не се направи във връзка с правосъдната промяна и във връзка с бюджета ", изясни още депутатът от Българска социалистическа партия пред Bulgaria ON AIR.

Попов посочи, че по значимите за страната проблеми от Българска социалистическа партия са желали да беседват.

" Защо не пристигнаха, когато ги поканихме на диалози за актуализацията на бюджета? Подадохме ръка. Защо не желаят постоянен кабинет - дано те дават отговор ", акцентира той.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР