От самото начало поддържаме предложението за актуализацията, което беше много

...
От самото начало поддържаме предложението за актуализацията, което беше много
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Започна диво надцакване за пенсионерите

" От самото начало поддържаме предлагането за актуализацията, което беше доста рационално. Разумът завърши сега, в който част от партиите, влезнали в акция, започнаха със противоречиви оферти. В резултат на това се отвори една дупка от 2 -3 милиарда лева, която никой не знае по какъв начин да запълни ".

Това съобщи депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му от Демократична България са били поредни и са анализирали точно предлагането на Асен Василев и служебния кабинет.

А по отношение на това дали има средства за пенсионерите, депутатът от Демократична България акцентира, че част от партиите са почнали " диво надцакване ".

" Това не е отговорно, не е държавническо. То е популистко и може би за някои по-крещящи политици прави работа, само че в действителност е нездравословно за страната ни. Основният проблем е, че нашите родители получават 300 лева пенсия, което е обидно ", посочи още Мирчев.

Събеседникът даде образец, че в Румъния пенсиите са с над 50% по-високи от тези в България.

" Когато увеличим минималната пенсия на 370 лева.- 400 лева, няма да се случи нещо велико, само че ще бъде добър подтик тези хора да имат почтени старини ", безапелационен е депутатът от Демократична България.

Той добави, че от от 25 декември ще има съществено нарастване, както и че идващото държавно управление няма да има опция да анулира това нарастване, което ще се направи.

" За " ин хаус " поръчки са дадени 8 милиарда лева, само че се оказва, че няма няколко стотин милиона за пенсии. Ние стопираме тези 8 милиарда, които се дават за " ин хаус " поръчки и са корупционните схеми на ГЕРБ и Движение за права и свободи. И постепенно тези пари отиват за пенсии - това е елементарното пояснение ", уточни Ивайло Мирчев.

Депутатът от Демократична България сподели, че едно от обещанията, които партията е дала на своите гласоподаватели е, че не може да влезе в ръководство с мандат на Българска социалистическа партия.

" Моментът на държавното управление беше първият мандат с Има Такъв Народ, само че не може някой да ти даде един лист хартия с едни написани министри, които са международно незнайни, и да се чака просто да ги подкрепиш ", добави събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Мирчев разяснява, че България е обречена да бъде ръководена от обединения, което значи, че би трябвало да има доста явен ангажимент и ясни правила. Той посочи, че биха преговаряли с ГЕРБ по отношение на Конституцията, само че не и във връзка с ръководството, а с Асен Василев и Кирил Петков биха работили с наслада.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР