Не пийте антибиотици безразборно, съветва експертът Съвети за това как

...
Не пийте антибиотици безразборно, съветва експертът Съвети за това как
Коментари Харесай

България пред пик от грипна епидемия

Не пийте антибиотици безсистемно, поучава специалистът
Съвети за това по какъв начин да се оправим с " коктейла " от вируси този зимен интервал даде вирусологът проф.Радка Аргирова в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. Тя за следващ път прикани да не се употребяват антибиотични препарати без да има медицински показания, както и обърна внимание на това, какъв брой е значимо да се вземат своевременни ограничения още при първите признаци. По думите й за разлика от предходните години, в този момент равновесието сред вирусите е реализирано.

" Тази година се възвръща равновесието сред респираторните вируси. Като към тях прибавям и коронавирус с новите му разновидности ", уточни специалистът.

Все още страната ни не е достигнала заболеваемост, която да премине в " грипна зараза ", само че сме на нейния предел. Най-често наранени от грип А в този момент са дребни деца до 5 години и възрастни хора.

" В момента в България сме пред пик на грипна зараза. В обособените райони има разнообразни измерения в числа. Най-сериозно е ситуацията сега в Пловдив и Габрово ", уточни проф. Радка Аргирова

Тя посочи, че сега в страната господства грип А, а вид Б е доста по-малко - единствено в 7% от случаите.

" Има, само че е малко. Ние знаем към този момент, че когато се появи грип Б и има огромна заболеваемост отиваме към " опашката " на грипната вълна ", увери вирусологът.

Проф. Аргирова още веднъж подсети какъв брой е значимо, когато се усещаме отпаднали и сме заболели, да носим маски " без да е належащо някой да ни припомня ", да мием постоянно ръцете си и да проветряваме пространствата, в които се намираме.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР