Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо

...
Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо
Коментари Харесай

Радев: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди друго, освен отвращение

Не чакам целувката сред Борисов и Петков да роди нещо друго, с изключение на омерзение, а то не води до доверие и устойчиви решения “. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти преди срещата на върха на Европейската политическа общественост в Молдова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Коментарът на президента е във връзка с диалозите сред " Продължаваме Промяната - Демократична България " и ГЕРБ - Съюз на демократичните сили за сформиране на държавно управление с втория мандат, който бе връчен от Радев в понеделник.

По-рано през днешния ден в коридорите на Народно събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че номинираната за министър председател от партията му Мария Габриел и Николай Денков, повдигнат от Политическа партия, са доста „ покрай решение “ за лъчение на постоянен кабинет.

" България би трябвало да има постоянно държавно управление, само че то би трябвало да почива на ясни демократични правила и най-много да работи за България ", сподели президентът.

Той съобщи, че наред с досегашните съществени проблеми с правата на българите в Македония, растящото напрежение в Косово, проблемите с енергетиката и сигурността, тематика на диалозите в Молдова ще бъде и " разтърсената европейска вероятност на България след срамните записи от Националния съвет на „ Продължаваме промяната “ и последвалите признания на водачите ". По думите на Радев тези събития отдалечават България " с големи крачки " от Европа.

" Тези записи пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща тирания и фанатизъм – като поръчка на тежки престъпления и чистки, подписани кръв, за разгром на институциите и държавна измяна ", съобщи президентът и дефинира обстановката като " срам ".

Той от своя страна се заел да избавя ситуацията и даде обещание на срещите си с " редица европейски водачи да постави старания да ги убеди, че България ще се запази като демократична европейска страни ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР