Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо

...
Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо
Коментари Харесай

Радев: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди друго освен отвращение

" Не чакам целувката сред Борисов и Петков да роди нещо друго освен омерзение, а то не води до доверие и устойчиви решения. "

Това беше коментарът на президента Румен Радев пред публицисти преди срещата на върха на Европейската политическа общественост в Молдова във връзка на очертаващото се реализиране на единодушие сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление с втория мандат.

" България би трябвало да има постоянно държавно управление, само че то би трябвало да почива на ясни демократични правила и най-много да работи за България ", сподели още той, представен от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че счита, че  " Мария Габриел и Николай Денков са много близо до решение ".

В понеделник Радев връчи втория мандат на ПП-ДБ с проява - прав, без здрависване, с траяла към 5 минути среща. Тогава той разгласи, че дава мандата, единствено тъй като е длъжен от Конституцията, само че поиска втората политическа мощ да не го осъществя, бил " дикредитиран ".

Радев и през днешния ден продължи с острите си оценки за записите от съвещание на Националния съвет на Политическа партия, направени и огласени от Радостин Василев. Той ги назова " срамни ", " срам ". Той заприказва дори за " пълзяща тирания " и " фанатизъм ".

" Предстои европейска среща на високо равнище с значими последствия за бъдещето на континента, изключително за България. На фона на сериозните проблеми с правата на българите в Република Северна Македония, които ще бъдат неотменима тематика на диалозите през днешния ден, на фона на войната в Украйна, на растящото напрежение в Косово, проблемите в енергетиката и свързаността – значима тематика в диалозите ще бъде и въпросът за разтърсеното доверие и разтърсената европейска вероятност на България след срамните записи от Националния съвет на „ Продължаваме промяната “ и последвалите признания на водачите ", разяснява Радев.

Всичко това отдалечавало България с големи крачки от Европа – като полезности и морал, както и правила и метод на правене на политика, продължи той.

" Тези записи пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща тирания и фанатизъм – като поръчка на тежки престъпления и чистки подписани кръв, за разгром на институциите и държавна измяна ", съобщи още Радев.

Записите дискредитирали европейски водачи “ (заради подоваването на Петков на свои диалози с Урсула фон дер Лайен евентуално - бел. ред), а „ европейската преса гърми с извънредно отрицателни мнения за България “.

" Това е срам, който се изля върху лицето на страната. За една нощ се пометоха едногодишни старания и осезаеми достижения. Сега ще би трябвало време и доста старания да върнем страната стабилно в нейния европейски курс ", продължи да вещае мрачни сенарии президентът.

Той разгласи, че редица европейски водачи са поискали среща с него през днешния ден, а той ще постави старания да ги убеди, че България ще се запази като демократична европейска страна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР