Не обсъждаме вариант за отваряне на заведенията, нека да няма

...
Не обсъждаме вариант за отваряне на заведенията, нека да няма
Коментари Харесай

Ангелов: Не обсъждаме отваряме на заведенията


Не обсъждаме вид за отваряне на заведенията, дано да няма ядосани, не е място за страст, място е разсъдък – в тази война има над 2 милиона починали в целия свят. С тези думи здравният министър проф. Костадин Ангелов попари желанието на хотелиери и ресторантьори. По-рано от сектора заплашиха за следващ път с митинги и даже нерегламентирано отваряне. Министърът им отговори с коментар, че коронавирус рецесията е пренаредила целите. Пред страната сега те са опазване на здравето, обучение и спорт и по-късно са всички останали.

Ангелов бе в Бургас, където организира изключителна среща с шефовете на РЗИ-ата на Бургас, Ямбол и Сливен.

Той съпостави почналата у нас имунизация против ковид с маратон. „ В самото начало сме на дългия маратон – няма значение кой по какъв начин бяга през първите 100 метра, финалът е явен: над 60% имунизирани българи, единствено тогава ще има резултат от имунизацията. Идеята е да стигнем оптимален брой имунизирани български жители – над 60% “, уточни той, представен от Нова тв.

Професорът посочи, че все още поискалите имунизация преподаватели са към 30%, като увери, че пропусналите да се имунизират в съответната фаза, могат да го сторят в идната. „ Процесът е динамичен, имаме задоволително количества ваксини за всички български жители, без терзания, че няма да стигнат “, съобщи Костадин Ангелов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР