Не, не са само за украса. Вероятно не сте се

...
Не, не са само за украса. Вероятно не сте се
Коментари Харесай

За какво служат черните точици по периферията на прозорците на колите и автобусите?

Не, не са единствено за декорация.

Вероятно не сте се замисляли доста за дребните черни точки по краищата на прозорците на коли и рейсове. Разбира се, наподобяват ужасно, само че вършат ли нещо?
ТРИК, с който да почистим снега от колата за 1 минута
Съществува един трик, с помощта на който водачите съумяват да почистят автомобила си от снега тъкмо за една минута. Най-важно е, че...
Прочети повече
Гълъбите знаят разликата сред Пикасо и Моне

Тези черни точки по предните стъкла и прозорците и черните уплътнения, които ги заобикалят, имат причина да са там (освен декоративна). Това е обвързвано с това по какъв начин се вършат стъклата на автомобила - от 50-те и 60-те години на ХХ век производителите на коли стартират да употребяват лепило, с цел да задържат автомобилните прозорци на място, а не железни облицовки.

Това лепило е правило работата, само че е било доста естетически неприятно. Фритите (точките) са направени от керамична багра. Фритите са там, с цел да скрият от погледа много гадно изглеждащото, само че доста значимо лепило. Освен това, защото тези боядисани уплътнения са изпечени - да, изпечени - в прозореца, те са съвсем неразрушими. Те държат лепилото на място, което от своя страна държи прозорците на място.

Точките са там, с цел да създадат естетически прелестен преход от плътните черни линии към прозрачността на прозореца. Точките не са сложени произволно; те стават по-малки и по-отдалечени, когато черното се отдалечава.

Не знаете това за британската кралица

Другата им цел, с изключение на образния резултат, е да обезпечат надзор на температурата. За да може стъклото на прозорците и предните стъкла да се огънат по този начин, както са, стъклото се нагрява. Боядисаното в черно стъкло се нагрява по-бързо от останалата част от прозореца. Точките са там, с цел да разпределят топлината по-равномерно, което предотвратява изкривяването на предното стъкло в жегата.
Какво да вършиме, в случай че гумата е спукана?
Опитните водачи не могат да се уплашат от такава дреболия, само че какво ще стане, в случай че сте млад водач и не знаете дали имате помпа, крик в...
Прочети повече
 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР