Не можем да говорим за нов подвариант на коронавируса, който

...
Не можем да говорим за нов подвариант на коронавируса, който
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Пикът на COVID-19 е в края на януари

Не можем да приказваме за нов подвариант на ковид, който да е набрал скорост в Китай . Това не е изключително рисково за нас, тъй като сме на същия подвариант и второ - при нас дейното обикаляне на вируса сътвори задоволително предстоящ имунитет. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова пред БиТиВи.

Данните от Китай са много лимитирани , само че напоследък има направени проби, които демонстрират B.A.5 на ковид, който господства и у нас, изясни проф. Христова.

По думите ѝ интензивно се разискват ограниченията на национално и локално равнище, като може да се направи нещо, с цел да се ограничи разпространяването на вируса. В България няма нищо обезпокоително с COVID-19, само че това състояние може да се промени, предизвести тя. Заболеваемостта в целия свят и у нас спада, като единствено на инфекцията.

" Пикът на ковид, а и на респираторните болести е прекомерно евентуално да бъде в края на януари и началото на февруари, само че това няма да бъде стрес за здравната система, която е готова и има опит ", безапелационна бе проф. Ива Христова.

Тя настоя за усилване на ограниченията в няколко направления - носене маски на летищата и в самолетите, както и по-специални маски с филтър за хората, които идват от Китай.
 253 са новите случаи на ковид у нас
253 са новите случаи на ковид у нас

Трима са умряли, а излекуваните са 160
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР