Не може на територията на държавната болница да фигурира център

...
Не може на територията на държавната болница да фигурира център
Коментари Харесай

Д-р Дечо Дечев: Не може в държавна болница да има частен център или клиника за печалба

Не може на територията на държавната болница да попада център или болница, които да са частни. Защото при такива партньорства всички негативи са за общинската болница, а всички позитиви и изгоди - за частната, сподели го практиката. Предприеха се дейности някои порочни действия да се прекратят. Това съобщи шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев, в предаването "Беновска пита " по Канал 3.

"В околните дни имаше един засегнат от мое изявление притежател на частна болница, разкрил в огромна университетска болница частна клиника по онкология. Така закупи всички позитиви, а болничното заведение затъна още повече с задължения ", даде образец доктор Дечев.

Той посочи, че неговата позиция по това общуване е "едно към едно към европейската ". "Те имат една позиция, аз моя - моята е едно към едно към европейската: т.е. не може лечебни заведения, които не са non profit, да работят с публичен запас. Тя може да е частна или да не е частна. Тази процедура освен се настанява, само че стартира да се разраства в размери, които стават рискови ", предизвести шефът на НЗОК.

Д-р Дечев разкри, че е отправил публично питане до Световната здравна организация по проблема на симбиозата държавна - частна болница. "Първото нещо е да поговорим с политиците, да им предоставим обстоятелства. Имам статистика - на Евростат, в този момент съм запитал публично Световната здрава организация (СЗО), които ще дадат съответни данни има ли въобще в Европейски Съюз страна, чийто публичен фонд заплаща суми на лечебни заведения, които са основани за облага. Ако има такива, персонално аз ще бъда сюрпризиран ", разгласи доктор Дечев.

По думите му до момента този спор до момента не се е водил "по някакви аргументи ". "Тази тематика може би е била табу, само че може би е пристигнало време да се приказва ", безапелационен е управителът на НЗОК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР