Не може да се иска разрешаване на спора между България

...
Не може да се иска разрешаване на спора между България
Коментари Харесай

В.Стоянов към Фон дер Лайен: Македонските деца се възпитават в шовинизъм против България

Не може да се желае разрешаване на разногласието сред България и районен съд Македония преди да се приключи грубата операция на историческите обстоятелства и непризнаването на правата на хората с българско съзнание от страна на северномакедонската страна. С тези думи се обърна Виктор Стоянов, ръководител на " Фондация Македония ", към ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която сега е на посещаване в Тирана и Скопие.

" районен съд Македония би трябвало да поработи доста и за смяната на просветителната система и сигурността, с цел да спре възпитанието в национализъм на македонските деца срещу България и с цел да се подсигурява опазването на културно-историческото завещание на страната, което в по-голямата си част е българско ", съобщи Виктор Стоянов.
 БНП: Европа да отбрани българите и българското културно завещание в районен съд Македония (СНИМКИ) БНП: Европа да отбрани българите и българското културно завещание в районен съд Македония (СНИМКИ)
Европейските и българските институции да подхващат дейности за отбрана на българското културно завещание в районен съд Македония, възвръща...

Обръщайки се към госпожа фон дер Лайен, той напомни скорошния случай на от 1906 година в село Клепач, община Прилеп. Имената на починалите българи са сменени, с цел да се скрие тяхната българска етническа принадлежност.

" Подобна груба замяна на историята с опозоряване на всеобщ гроб, не е осъществявана в новата история на обединена Европа ", се споделя в писмото и се прибавя, че сходен акт не е вероятен без присъединяване на формалните управляващи на районен съд Македония.

Стоянов визира и казуса с преброяването, което тече сега в нашата съседка, при което са открити десетки случаи на нарушени човешки права на лица, които дефинират себе си за етнически българи.

" Гражданските и човешки права на лицата с българско етническо съзнание са нарушени. Стотици български фамилии не съумяха да се запишат като етнически българи под напън от формалните управляващи на районен съд Македония ", се акцентира още в писмото.
 Агенция Франс Прес: Преброяването на популацията в районен съд Македония дава подозрения за имитация Агенция Франс Прес: Преброяването на популацията в районен съд Македония дава подозрения за имитация
Република Северна Македония организира първото броене на популацията си от близо две десетилетия. Събитието е мощно сензитивно по...

От " Фондация Македония " приканват ръководителя на Европейска комисия за подпомагане да се вземат съответни ограничения за преустановяване на тези практики.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР