Не мисля, че изборът на Пеевски в конституционната комисия е

...
Не мисля, че изборът на Пеевски в конституционната комисия е
Коментари Харесай

Стефан Янев, БВ: Готвим се за предсрочни избори между местните и европейските

Не мисля, че изборът на Пеевски в конституционната комисия е личен, а е по-скоро за квотата на партията.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria ръководителят на „ Български напредък “ Стефан Янев.

Опорочаването на правосъдната промяна можем да го търсим в причинно-следствената връзка каква тъкмо промяна си представяме и каква тъкмо смяна в Конституцията. Там е огромният проблем, тъй като няма задоволително изясненост какво разбираме под правосъдна и конституционна промяна. Трябва да изчакаме резултата от тази работа, с цел да преценим дали има триумф, това, което се пробват да създадат.

Двете обединения, които са в основата на този кабинет и настояват, че това сред тях не е коалиция, договарят от преди началото на Народното събрание. Самите те не могат да дефинират какъв е този кабинет – не е съдружен, не е и експертен. Трябва да поставим старания да разберем какво значи ръководещи в съпротива.

 
Заявките на кабинета, дилемите, които те си показват, че ще извършват, въпреки всичко чакаме да ги забележим в някаква управническа стратегия каквато те нямат. За тези два месеца договаряния обединенията се схванаха, само че стратегия няма. Бъдещето на този кабинет е неразбираемо и несигурно и не мисля, че той ще има 100 дни.
Скоро този кабинет ще бъде подложен под доста съществени въпроси какво тъкмо прави и за какво го прави. Ключът, който ще даде някаква тенденция е подготовката на бюджета. Основният въпрос е по какъв начин този бюджет ще оказва помощ или ще пречи на българския бизнес.

Враждата сред президента и кабинета не виждам до какво ще докара. Днес оценките са едни, на следващия ден могат да бъдат други.

 
Имам терзание за всеки министър, който показва позиция, която не е пробългарска. Първостепенна задача на министър Тагарев е какво прави за Българската войска и въоръжените сили, а не да преглежда Българската войска като логистичен придатък на други армии.
Ще забележим каква стъпка ще извоюва военният министър във връзка с военния бюджет. Когато имаме война покрай нашата граница, първостепенната ни задача е да укрепваме личните си въоръжени сили. Това, което беше към този момент обещано на Украйна би трябвало да бъде възобновено. Ако няма съществено повишаване на военния бюджет значи, че този министър не си е приключил работата.

Готвим се за предварителни избори сред локалните и европейските.

Еврозоната и Шенген не са значими стратегически цели, това са принадлежности.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР