Не мисля че има интрига в номинациите на гуверньор на

...
Не мисля че има интрига в номинациите на гуверньор на
Коментари Харесай

Виктория Василева, ИТН: Не виждам драма в това Каримански да бъде подкрепен от опозицията

Не мисля че има конспирация в номинациите на гуверньор на Българска народна банка, също така в съдружното съглашение няма експлицитни условия да има единствено един претендент. Би било нелогично да има единствено един претендент. Това съобщи пред Българска национална телевизия Виктория Василева от „ ИТН “.

Любомир Каримански е бил кандидатура на Има Такъв Народ още от предходния парламент, подерта Василева, само че тогава поради неналичието на време не се стигна до процедурата за избор на гуверньор на Българската национална банка.

„ Всичко се подлага на динамичен спор и полемика, обединението е извънредно жива, приказваме между тях. Може да имаме своите разлики и спорове, само че в края на краищата постоянно съумяваме да излезем здрави от всяка една обстановка “, съобщи Виктория Василева.

Решението за влизане в Народно събрание със зелен документ е било едно от решенията, с които Има Такъв Народ не са били съгласни. Василева не счита, че обстановката в Украйна ще аргументи разкол в обединението, тъй като ще се търсят допустимо най-хубавите решения.

На въпрос дали кандидатурата на Любомир Каримански ще бъде оттеглена, в случай че той получи поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи, Василева отговори:

„ Не виждам за какво се прави такава драма от това, че един претендент може да бъде подсилен от опозицията. Още повече, ние не сме хора, които могат да въздействат върху техните решения и това кого от претендентите ще подкепят. Заради това ще има чуване на дамата претенденти в комисията по бюджет и финанси, същият този спор след това ще бъде и в пленарна зала “.

Има Такъв Народ подхожда към правилото да предложи най-подготвените хора за съответни места, това не значи, че се стремят за всички управителни места в страната, съобщи депутатът.

„ Не мисля, че има заплаха за обединението изключително при избор на съмнение, тъй като в тази извънредно тежка обстановка, в която се намира България е извънредно безконтролно и рисково в този миг да се събарят държавни управления, да се отива на избори “, разяснява още тя.

Виктория Василева счита за необичайно, че името ѝ е било завъртяно като част от новия политически план на Стефан Янев. Заяви, че е част от " ИТН " и не счита да минава към друга партия.

На въпрос дали е допустимо политици от Има Такъв Народ да преминат към неговата партия, тя отговори:

„ Членството в една партия е непринуден акт и в случай че има хора, които решат от нашите редици да отидат при него, няма кой да ги спре. Знаете, че през последните 30 години хората прелитат от една партия в друга - това са човешки реакции. Не мисля, че от страна на Има Такъв Народ ще има някакъв отлив към партията на господин Янев “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР