Не мисля, че дипломацията ни е действала бавно. Очаквам преди

...
Не мисля, че дипломацията ни е действала бавно. Очаквам преди
Коментари Харесай

Външният министър за Северна Македония: Топката е в тяхното поле, надявам се да се вразумят

Не мисля, че дипломацията ни е работила постепенно. Очаквам преди Великден да се позволи този въпрос. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ служебният министър на външните работи Николай Милков  Николай Милков Николай Милков е роден на 10 декември 1957 година в София.   Завършил е Френската гимназия в София, във връзка със случая със задържаните български рибари в Румъния.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 942
Разбрахме за задържаните риболовци на 24 март на обяд. Веднага беше изпратена нота и беше поискана информация от румънското министерството на външните работи. Свързахме се и с румънските гранични сили и със самите задържани. С тях са се държали добре, не е имало никакви проблеми. Няма недоволства от страна на риболовците. Те бяха освободени на 25 март вечерта, само че корабите към този момент остават там, съобщи Милков.

Последната информация от през днешния ден е, че тече следствие. Ние сме подготвени да окажем подпомагане. Трябва да се откри най-точно местонахождението, на което са задържани риболовците, какъв е бил уловът и всичко това да се съпостави с нормативната база. Надявам се, че всички тези неща ще приключат с положителен резултат. Засега не виждам особена опасност. Ако се наложи, посолството ни има лист с юристи, които са способени по тематиката, добави външният министър.

По думите му през последните месеци има ескалация и струпване на напрежение в връзките сред Северна Македония и България.

Свидетели сме на редица враждебни актове, които са несъответстващи на разбирателството сред двете страни. Надявам се да се вразумят от позиция на това, че те би трябвало да мислят за европейската вероятност пред страната им. Топката е в тяхното поле. Те нямат период за осъществяване на така наречен френско или европейско предложение. Когато го изпълнят, тогава ще бъде обещано началото на първия стадий на договарянията за присъединението им към Европейския съюз. А по-късно има доста форми и способи да бъде следено предлагането, акцентира министърът на външните работи.

Николай Милков  Николай Милков Николай Милков е роден на 10 декември 1957 година в София.   Завършил е Френската гимназия в София, разяснява и организацията на предварителните парламентарни избори на 2 април в чужбина.

Най-напред потеглиха машините за гласоподаване за най-далечните дестинации, което значи, че те ще дойдат в точния момент там. Не са тръгнали машините за европейските дестинации, които ще бъдат доставени с бусове, без да подвластни от транспортни и спедиторски компании, разясни той.

Командированите чиновници ще бъдат снабдени с всички нужни бумаги. За първи път командироваме толкоз доста представители на страната – 534 души, сподели Милков. Той заяви, че в чужбина са разкрити 737 секционни изборни секции, ситуирани в 61 страни, като в секциите в изборния ден ще работят над 4110 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР