„Не ми е известно да има някакви действия от ДАНС

...
„Не ми е известно да има някакви действия от ДАНС
Коментари Харесай

Бойко Рашков с първи коментар за нахлуването на ДАНС в ГДБОП и Национална полиция

„ Не ми е известно да има някакви дейности от ДАНС в „ Националната полиция ". Директорът на ГДБОП не показа с мен, че чиновници на ДАНС са в тази дирекция”. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков в изявление за "Свободна Европа ".

Коментарът му е във връзка появилата се информация, че чиновници на Агенцията за национална сигурност са влезнали в редица силови структури.

„ Разбрах, че чиновници на ДАНС се намират в Специализираната прокуратура, където, по линия на директния надзор, правят инспекция на материали, съдържащи класифицирана информация. Това е една рутинна активност на агенцията”, добави Рашков.

Припомняме, че по-рано през днешния ден се появи информация, че сътрудници на ДАНС са влезнали в три основни структури за битката с престъпността - Главна дирекция "Организирана престъпност ", Главна дирекция "Национална полиция " и профилираната прокуратура. Агентите на ДАНС взимали секретни документи, касаещи досъдебни производства и следствия, съобщи Българска национална телевизия.

Каква е задачата на интервенцията на този стадий не се знае и публична информация от институциите не се дава.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР