Не любовта, а добротата ще спаси света. Защото добротата е

...
Не любовта, а добротата ще спаси света. Защото добротата е
Коментари Харесай

Вместо цветя за първия учебен ден, дарете за пострадалите карловски села

Не любовта, а добротата ще избави света. Защото добротата е на първо място обич.

Тежкото естествено злополучие, което сполетя при започване на месец септември няколко селища от Карловския регион, засегна всички ни. Проливните дъждове и разразилата се след тях естествена буря унищожиха десетки домове, рухнаха очакванията на стотици хора.

Броени дни преди откриването на новата 2022/2023 образователна година апокалиптичната картина на разрушенията се добавя от студа на приближаващите есен и зима, от неналичието на електричество, вода и естествени условия на живот за бедстващите и страдащи хора. Точно в такива моменти най-ярко личат решителните прояви на будна гражданска съвест, топлотата на подадените за помощ другарски ръце, благородните жестове на дарителство и човешко състрадание, готовността да подкрепим всеки изпаднал в неволя и последна потребност човек, с цел да потвърдим, че по-силна от пороите е вълната на нашата човешка съпричастност.

Училищното настоятелство, родителските деятели, учебното управление и колективът на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ гр. Карлово се обръщат с апел към всички възпитаници и родители да се включат в благородната самодейност за оказване на помощ на бедстващите обитаеми места в Карловско – вместо цветя за учителите, дарете паричните средства на потърпевшите. За задачата на 15 септември в учебното заведение ще бъде сложена кутия за дарения.

" Нека отворим сърцата си за положителното! ", приканват от учебното заведение в Карлово, което има заслужен принос в просветителното дело на града. Неговият неоспорим престиж се дължи на качеството на учебно-възпитателната работа и на постигнатите високи резултати. През годините то се е утвърдило като водещо в общината.

Подобен доблестен жест провеждат от асеновградските учебни заведения ОУ „ Отец Паисий “ и ОУ „ Христо Ботев “. От ПГ " Ген. Владимир Заимов " в Сопот също ще се включат в акцията.

Снимка: Румен Янков
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР