Не коронавируса убива хората, а неуредиците в здравната ни система“,

...
Не коронавируса убива хората, а неуредиците в здравната ни система“,
Коментари Харесай

Синът на починалия мъж от Стамболийски: Не коронавируса убива, а здравната ни система

„ Не ковид убива хората, а неуредиците в здравната ни система “, това съобщи синът на умрелия с ковид 70-годишен мъж от Стамболийски. Както съобщихме Йордан Недев е бил върнат от две лечебни заведения, а по-късно признат в трета, само че чак след 24 часа.

Йордан е бил пенсионер и е имал оръжеен магазин в Кричим, имал е и съпътстващи болести.

„ Единствено, в случай че можем да приказваме за късмет за избавление, това е  когато го върнаха от Окръжна болница – идващите 24 часа не бяха толкоз сериозни и това е точно изпуснатия миг, в който той можеше да бъде избавен “, споделя синът му Николай пред Нова телевизия.

70-годишният мъж е бил откаран с кола за спешна помощ първо до УМБАЛ „ Свети Георги “, където не е имало място и медиците са го пренасочили към Окръжна болница, след още няколко часа очакване, от там са го върнали и са декларирали, че не е нужна хоспитализация.

„ През цялото време в колата за спешна помощ той беше на О2. Това би трябвало да значи, че е зле и би трябвало да бъде признат в болница.  Сутринта се обадих на персоналната лекарка, че саторацията на кръвта му е ниска, тя самата беше безапелационна, че той би трябвало да постъпи в болница и тя персонално извика колата за спешна помощ. Около 11 часа бяхме в УМБАЛ „ Свети Георги “ и там стартира едно велико очакване. Стоиш и чакаш. В окръжна болница пък въобще не бяхме позволени вътре,  никой не ти дава информация за това какви проби са направени и какви  са резултатите “, съобщи брачната половинка на Йордан – Елена.

Те не знаят и по кое време е бил тестван и е дал позитивен резултат за ковид, защото в документите си имат два негативни резултата от бърз тест.

„ Така и не успяхме в Окръжна болница да приказваме с доктор, който да ни изясни за какво няма да ни хоспитализират “, сподели още синът на умрелия мъж.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР