Не изпитваме страх, това е поредният му проект, обясни Корнелия

...
Не изпитваме страх, това е поредният му проект, обясни Корнелия
Коментари Харесай

Президентът подготвя партия, обявиха от БСП и му извадиха сигнали за злоупотреби

Не изпитваме боязън, това е следващият му план, изясни Корнелия Нинова

В Българска социалистическа партия считат, че президентът приготвя своя партия. Това стана ясно от думи на водача на соцпартията на конференция на „ Позитано “.

На нея бяха предоставени на медиите папки с „ всички сигнали до прокуратурата и инспектората на Висш съдебен съвет, и питания от трибуната на Народното събрание за злоупотреби по време на ръководството на служебните кабинети на президента Радев “.

След въпрос по отношение на думите на президента от през вчерашния ден, че е налице боязън от алтернатирна партия, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели: „ Ние към този момент преживяхме към този момент няколко негови. И сме тук, и сме в Народното събрание, тъй че боязън от следващата не изпитваме. “

А на запитване – считат ли, че президентът приготвя такава (партия), Нинова отговори: „ Да, считаме. Още повече – след вчерашните му думи. Той съвсем удостовери – че има потребност от такава опция. Пред вас съвсем го удостовери. И считаме, че това е следващият му неверен ход. И не е редно президент, до момента в който е настоящ президент, да прави партии. Не му е за пръв път. Укоримо е това държание. Ако желае да прави партия, да взе участие в политическия живот – да напусне президентството, да оглави партия, да се яви на избори, да завоюва гласове и да взе участие в изпълнителната власт. Другото е – да се криеш зад вратата на президентството, зад имунитета и да инженерстваш следващия план. Знаете, че президентът сътвори „ Продължаваме промяната “ и по този начин им даде мощно рамо в българския политически живот. Мога доста да изтъквам - „ това са младите “, „ това са новите “, „ в случай че имахме повече министри като Кирил Петков, България щеше да е друга “. При определяне на двойното му поданство сподели „ но той носи България в сърцето си “ - нищо, че е двоен жител и нарушава Конституцията и така нататък Така че – боязън няма. Поредният план на президента Радев, което е нарушаване освен на правила, ами и на морал. “

Корнелия Нинова посочи, че Българска социалистическа партия били " сериозна институционална партия ". Внасяли голям брой сигнали за злоупотреби против държавните управления на Бойко Борисов, както и за това на Кирил Петков, в което и соцпартията взе участие, изясни соцлидерката. По същия метод алармирали поредно и без боязън прокуратурата и за корупционни практики при служебните кабинети, назначени от президента Румен Радев. 

Първият сигнал бил подаден на 23 декември 2022 година, а последният - на 24 януари 2024 година Към момента, обаче, наподобява, резултат няма. 

" През това време получатели на нашите сигнали и тъжби са Софийска градска прокуратура, Софийска апелативна прокуратура, основен прокурор Гешев изпълняващ прокурор основен прокурор Сарафов ", уточни Корнелия Нинова.  " Сигнализирали сме - и вътре ще го видите също в досието, Инспектората на Висшия правосъден съвет за това, че по наши сигнали прокуратурата не реагира в законоустановения период, като сме желали от Висш съдебен съвет да ревизира съответните прокуратури и прокурори за какво не вземат ограничения по тези сигнали. "

Българска социалистическа партия били алармирали " за подозрения за корупция в четири министерства на служебните кабинети на президента Радев ". Това били Министерството на правораздаването, Министерството на електронното ръководство, Министерството на обществената политика, Министерството на стопанската система и промишленост. Сигнали били подадени за във връзка с двама регионални шефове по време на ръководството на Радев - на София и Хасково. 

Гледайте тук:



Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР