Не изключваме възможността да има нова бежанска вълна след събитията

...
Не изключваме възможността да има нова бежанска вълна след събитията
Коментари Харесай

Моника Бийчър: Не изключвам нова мигрантска вълна, подготвени сме да я посрещнем

Не изключваме опцията да има нова бежанска вълна след събитията в Турция. Подготвени сме да я посрещнем, в това число предложихме на Турция да помогнем с настаняване на хора, в случай че има потребност от това. Важно е да се спасят колкото се може повече хора. Мигрантски напън обаче има и в този момент. Това съобщи в студиото на PrimeTime зам.-министърът на вътрешните работи Моника Бийчър.

Късно нощес от Турция дойде молба за още поддръжка - най-много жива мощ, хора, които да оказват помощ при спасяването, както и неща от първа нужда - одеяла, печки, храна и вода, добави тя.

Относно участието на България в Шенген, Бийчър сподели:

„ Сигурни сме, че България ще влезе в Шенген още през тази година. Днес приключихме с създаването на проект с съответни ограничения за усилване на сигурността по границата с Турция, той беше координиран и с Европейска комисия. Имаме потребност от 2 млрд,. евро и чакаме Европейски Съюз да ги обезпечи, тъй като 230-те млн., с които разполагаме няма да са задоволителни, с цел да изградим оборудване, сходно на това по гръцко-турската граница. “ 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР