Не изключвам да има забавяне в изпълнението на коалиционното споразумение.

...
Не изключвам да има забавяне в изпълнението на коалиционното споразумение.
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Цената на руския газ нарасна около 3 пъти, този от САЩ е по-евтин

Не изключвам да има закъснение в осъществяването на съдружното съглашение. Все отново да не забравяме, че той беше подписано декември месец. Оттогава рецесиите в България и към нас са много доста и разнородни, само че не мисля, че ще има нарушаване на съдружно съглашение. Това съобщи пред bTV националният представител от Пловдив Росен Костурков от " Продължаваме промяната “.

Европейският съюз и Европа като цяло е тръгнала по пътя да понижи зависимостта си от Русия в полето на изкопаемите горива. Това е реалност и е напълно разумно, тъй като Русия се потвърди като некоректен сътрудник, на който не може да се разчита с тези смени на изискванията по настоящите контракти, които се извършват. Истината е обаче, че в Европа сега има дефицит на газ, който няма от кое място другаде да бъде набавен, с изключение на от съветските залежи, разяснява още депутатът във връзка рецесията с доставките на газ.

Според него съветският газ не е толкоз на ниска цена.

“От март месец до този миг цената му набъбна към 3 пъти. Газът, който ще тръгне от 1 юли в цялостния си размер от Азербайджан е тъкмо 3 пъти по на ниска цена от съветския газ сега, а и газът, който ще доставяме полутечен газ с кораби от Съединени американски щати също е по-евтин, означи Росен Костурков.

" Позицията на страната за Северна Македония е ясна, до момента в който тази страна не извърши изискванията, които сме сложили, с цел да можем да й разгадаем да тръгне към договаряния с Европейския съюз. Това няма да се промени, по този начин Росен Костурков разяснява апела на премиера Кирил Петков президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност за еврочленството на Северна Македония.

" Геополитическата обстановка и на Балканите се промени внезапно след започването на войната в Украйна. Тук е моментът да забележим доколкото нашият народен интерес в подтекста на събитията, които се случват сред Македония и Албания, е предпазен сега и какво би трябвало да създадем, с цел да бъде предпазен, уточни депутатът.

Премиерът желае привикване на КСНС тъкмо по тематиката Северна Македония и геополитическата конюнктура към нея, изясни Костурков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР