Не искаме избори, но няма да се съгласим да бъдем

...
Не искаме избори, но няма да се съгласим да бъдем
Коментари Харесай

Денков: След като попълним съставите на ВСС и регулаторите, можем да говорим и за коалиция

" Не желаеме избори, само че няма да се съгласим да бъдем заслон, с цел да може някой да се отклони от това, което считаме за цели в страната "

Tова съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков, разяснявайки оповестения график от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, обвързван с съдружното съглашение. " Ако на 8 март не сме се разбрали, гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори ", сподели Борисов по-рано.

" Когато съставихме това държавно управление, целите бяха ясно казани – те съдържаха смяна в законите  и Конституцията и попълване на съставите на антикорупционната комисия, Висшия правосъден съвет и регулаторите ", уточни министър председателят. " Първата част е изпълнена значително, когато осъществим и втората, можем да приказваме и за коалиция, и за по-дългосрочно ръководство ", съобщи Николай Денков пред медиите след откриването на Държавната лаборатория за проучване на пестициди на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

Според него регулаторите би трябвало да са основна част от съглашението. 

Премиерът сподели още, сега правосъдната система не работи както би трябвало, " не работи антикорупционната комисия, виждаме проблеми в прокуратурата ". " Докато не решим тези проблеми, няма по какъв начин да продължим напред все едно, че всичко е наред ", уточни той. 

" Ще изпратя своята оставка в Народното събрание, само че до момента в който няма решение на Народното събрание във връзка с подадената оставка, държавното управление продължава да ръководи ",  каза министър председателят в отговор на въпрос за датата, на която кабинетът ще подаде оставка.

На въпрос по отношение на нужните гласове за продължение на промените и регулаторите Денков отговори, че по-голямата част от решенията в Народното събрание се вземат с нормално болшинство, задоволително е да бъдат взети решения с гласовете на ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Има някои решения, които изискват квалифицирано болшинство, там ще се търси такова. Може да се договаря с Движение за права и свободи, само че гласуването на едно държавно управление да вземем за пример става с нормално болшинство,  ДПС не ни би трябвало, с цел да се гласоподава идващото държавно управление на България, сподели Денков. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР