„Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло! Успокойте

...
„Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло! Успокойте
Коментари Харесай

Борисов категоричен: Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло!

„ Не желая да има дефицит на кола за спешна помощ, лекарство, легло! Успокойте хората, в такива моменти има потребност. А през това време стопанската система и финансите да работят, с цел да покриваме разноските и да се измъкнем от пандемията. Най-лесното е да излезеш с една заповед - локдаун. Но за какво би трябвало да е със заповеди, за какво би трябвало да е с изключително състояние или принудително? Трябва да пазиш себе си - това вършат по света! “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на постоянното онлайн съвещание на Министерския съвет, оповестиха от държавната осведомителна работа. В полемиката по тематиката за оправянето с ковид с изключение на министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов участваха също основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов и началникът на COVID-отделението в столичната Инфекциозна болница доцент Атанас Мангъров.

Премиерът Борисов акцентира, че би трябвало да се разчита на персоналната отговорност на всеки един при спазването на противоепидемичните ограничения и е уверен, че българите ще го сторят. „ Пази себе си, а като дойдеш при другите хора, ще си сложиш маска. Да даваш образец - това е значимо “, посочи министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година Премиерът означи още, че страни, които още в средата на октомври затвориха всичко, към днешна дата във връзка с епидемиологичната обстановка са по-зле от България. В този подтекст основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев съобщи, че 14-дневната заболеваемост от COVID-19 към днешна дата в България е 518 на 100 000, което ни подрежда на 16-о място в Европейски Съюз, до момента в който в страни като Чехия този индикатор е 1200 на всеки 100 хиляди от популацията, Люксембург е с 1300 на 100 хиляди, Словения - с 960 на 100 хиляди, Белгия - с 950 на 100 хиляди, Франция - 908 на 100 хиляди.



Здравният министър Ангелов рапортува на премиера Борисов за дейната метаморфоза в здравната системата за оказване на нужната помощ на всеки един нуждаещ се пациент. „ От лятото до момента следваме прецизен проект съгласно заболеваемостта. Сега сме на втората стъпка - при заболеваемост над 300 на 100 000 души от популацията “, регистрира министър Ангелов. Той уточни, че цели лечебни заведения се трансформират в COVID-болници като в Благоевград и Пловдив, в белодробния диспансер в Шумен, който е бил закрит, ще се разкрият спомагателни кревати, усилва се също потенциалът на болничните кревати в Бургаска област.

В хода на онлайн съвещанието министър председателят Борисов сложи специфичен акцент върху основаването на такава съгласуваност в лечебните заведения, че за всеки пациент с COVID-19, нуждаещ се от болнично лекуване, то да бъде обезпечено. Борисов изиска също още в понеделник и във Варна при безусловно всички условия за сигурност да бъде основана опция за даряване на кръвна плазма от преболедували ковид, която да оказва помощ на новозаболели. Към момента такава опция има в столицата. Министър Ангелов се ангажира нужната инсталация да бъде конфигурирана и в още три града: Пловдив, Стара Загора и Плевен.

В рамките на дебата доцент Атанас Мангъров изрази мнение във връзка с ограниченията за карантинирането на позитивно потвърдените българи с ковид и техните контактни лица. Бе затвърдена позицията, че с цел да са верни решенията и в името на здравето и живота на жителите, те би трябвало да стъпват на науката и резултатите от проучванията, както посочи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Премиерът Борисов подреди при нужда държавните хеликоптери да се употребяват за превозването на тежкоболни пациенти за допустимо най-бързо постигане до лечебни заведения, в които могат да бъдат избавени. „ Да се работи като един. Всеки да бъде обгрижен “, акцентира министър председателят Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР