Не ГЕРб реши да не се провежда извънредно заседание в

...
Не ГЕРб реши да не се провежда извънредно заседание в
Коментари Харесай

Нинова: Борисов нареди да не се провежда заседание на парламента, скри се от въпросите

Не ГЕРб реши да не се организира изключително съвещание в Народното събрание. Борисов им подреди. Причината е, че това държавно управление не вижда, по какъв начин ще се оправи с рецесията. Днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите паники. Внесохме питанията ви, уви държавното управление през дните, в които тече рецесията, сътвори безпорядък, внушава ви боязън, разделя ви и ви оставя на произвола на ориста. Това съобщи пред публицисти Корнелия Нинова.
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг, откакто свиканото за през днешния ден изключително съвещание на Народното събрание, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов се провали заради отхвърли на ГЕРБ да се записва в зала.

Управляващите основават безпорядък с непрекъснатата промяна на позициите си, означи Нинова, давайки за образец заповедта за наложителното носене на защитни маски.

Правителството и персонално Борисов всяват боязън и основават стрес в най-тягосните дни, когато сме затворени по домовете си. Борисов приказва за детски площадки превърнати в морги, за пъкъл, изброи Нинова. Използват страха ви от гибелта, с цел да скрият безсилието си за неразбираемото бъдеще – за безработицата. Настройват София против провинция, един щаб против различен щаб. Правителството се храни от страна и раздялата, безапелационна е Нинова.

Докато вие сте сковани от боязън по домовете си, страната абдикира от отговорностите си. 90% от ограниченията, които държавното управление предлага са заеми, съобщи още Корнелия Нинова.

Тя заяви, че незабавно са внесли второ искане за привикване на изключително съвещание на Народното събрание.

Парламентарната група на ГЕРБ няма да взе участие в изключителното съвещание на Народното събрание през днешния ден, на което би трябвало да бъде изслушан министър председателят Бойко Борисов. По-рано през днешния ден от думите на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова стана ясно, че депутатите от ръководещата партия няма да се записват в пленарната зала.

„ Решението ни да не участваме в това има няколко значими аспекта. На първо място е това, че в Народното събрание се събират народните представители от 264 общини. Работят над 200 представители на администрацията на Народното събрание. Не е добре ние, които призоваваме хората да не се събират, да създадем огнище на болестта в Народното събрание, което по-късно да се разнесе в цялата страна “, изясни Стоянова.

„ Ние работим в парламентарна република. Народното събрание следва и би трябвало да се събира и работи, с цел да се взимат значими решения, касаещи здравето и живота на жителите. Не считаме, че днешното пленарно съвещание има такова значение, че да вършим такова събиране на неизвестно какъв брой вирусоносители без признаци “, продължи шефката на бюджетната комисия.

" ГЕРБ не желаят да стават съучастници в това една политическа мощ, и най-много управлението и ръководителката й, да употребяват Народното събрание за пиар ", заключи Менда Стоянова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР