Не един или два вота на недоверие към различни кабинети

...
Не един или два вота на недоверие към различни кабинети
Коментари Харесай

Гуцанов към правителството: На подпис ще вземете решение да закриете България и ще избягате

„ Не един или два вота на съмнение към разнообразни кабинети са обсъждани и гласувани в Народното събрание, само че сходен избор на съмнение към държавно управление, което заплашва националната сигурност на България, пропито от това да пази непознати ползи, с цялостна непросветеност и изтъкано от лакомия не е бил в никакъв случай. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов по време на парламентарна полемика по вота на съмнение.
 
„ Тази непросветеност и надменност стигна до такава степен, че в четвъртък вечер кабинетът на автограф взе решение за приемане на Пътна карта за климатична индиферентност на Република България, а в петък Комисията по енергетика услужливо заседава късно вечерта, с цел да стане част от програмата на Народното събрание. Господа от Министерския съвет, отпред с Денков, вие сте подготвени някоя вечер на автограф да закриете България и да се изнесете по най-бързия метод от страната ”, безапелационен бе той.
 
По неговите думи, ръководещите имат дълга история на „ изменничество и слугинаж ”, още от едноличното решение на Кирил Петков и Асен Василев за прекъсване на доставките на газ, довели до загуби от 1.4 милиарда единствено за година. „ И по-късно да говорите за диверсификация, а да внасяте същата съветска газ, единствено че от Гърция и на в пъти по-висока цена ”, добави социалистът.
 
„ Кои бяха тези смели народни представители – нуклеарни физици, които се подписахте, в колаборация с държавното управление, за продажбата на реакторите на АЕЦ „ Белене ”, като по този метод загробихте напълно плана и подарихте съоръжение за милиарди? И още един въпрос: Русия, Китай и Южна Корея, които са подали заявление, че имат интерес от тази централа, дали в този момент ще ни осъдят, както един път към този момент сме осъждани за 1.2 милиарда? ”, попита риторично Гуцанов и допусна, че отговорът е одобрителен след решението на държавното управление за преустановяване на плана „ Белене ”.
 
Той репликира министъра на енергетиката във връзка 7-и и 8-и блок на АЕЦ „ Козлодуй ” и технологията AP1000: „ Запознат ли сте, че тази технология не работи на никое място по света? Може би не сте осведомен, само че старателно защитавате тази американска технология, която ще коства 30 милиарда $, в случай че завършването на Белене коства 10 милиарда ”
 
Социалистът попита и какво е постигнала сглобката с отнемането на концесията на „ Росенец ” и анулацията на дерогацията на съветски нефт, с изключение на да вдигнат цената на бензина. „ Къде сте ГЕРБ, които говорихте, че ще намалите с един лев цената на бензина? ”, напомни националният представител от Българска социалистическа партия.
 
Гуцанов цитира данни, съгласно които се чака до 2050 година електропотреблението на България да се усили от сегашните 40 млн. мегаватчаса до над 100 млн. мегаватчаса. „ Откъде ще дойдат тези мощности, след всичките дейности, които вършиме, господа ръководещи? Оправдавате се, че няма да вземем пари от ПВУ. Как не ви е позор, в случай че тези пари са жълти стотинки на фона на това, което можем да спечелим от българската енергетика и ТЕЦ-овете? ”, посочи Борислав Гуцанов и заключи: „ След вас няма да остане камък върху камък. Надявам се да се намерят задоволително смели народни представители, които да поддържат вота на съмнение. А в случай че това не се случи, хората от улицата ще ви изгонят. Оставка! ”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР