Не е ясно колко са бомбоубежищата в училищата и кой

...
Не е ясно колко са бомбоубежищата в училищата и кой
Коментари Харесай

Експерти изясняват колко са скривалищата в училищата в Русе

Не е ясно какъв брой са бомбоубежищата в учебните заведения и кой се грижи за тях. Това ще открива занапред локалното ръководство по обучение в Русе. Поводът са условия в нормативната база, които са свързани с дейности за предотвратяване от тероризъм.

Русе

Най-голямото учебно заведение у нас - русенското „ Васил Левски ”, не разполага с скривалище за учениците при положение на опасност - споделя шефът му Галин Ганчев. Той добавя обаче, че имат склад с противогази за възпитаниците на образователното заведение. В другото учебно заведение, издигнато в последните години на социализма - „ Никола Обретенов ”, по план е трябвало да се построи бомбоубежище под физкултурния салон. Парите за салон обаче се „ изпарили ” през 1989-та и по този начин то е останало без укритие. Оказва се, че тук-там обаче има и непокътнати бомбоубежища.
Валентин Колев - зам.-областен шеф на Русе
„ Реално си съществуват, тъй като никой не ги е разрушавал - във тип на тунели, на всевъзможни пространства. Друг е въпросът в какво положение са, използваеми ли са, ефикасни ли са. ”
От Регионалното ръководство на образованието в Русе чакат до края на февруари да получат инструкции от Министерството за това по какъв начин ще се обезпечат пространства за убежища в учебните заведения. В същото време от отдела „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в града прецизират, че скривалищата в образователните заведения не са от техните пълномощия, а за тях дават отговор стопаните им - т.е. шефовете на учебните заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР