Не е учудващо, че всяка нация има свой собствен стил,

...
Не е учудващо, че всяка нация има свой собствен стил,
Коментари Харесай

Най-странните военни униформи

Не е учудващо, че всяка нация има собствен личен жанр, когато става въпрос за публични парадни дрехи. Но някои военни са въвели толкоз странни и изненадващи униформени облекла, че няма по какъв начин да не привлекат вниманието на всеки, който ги вижда за пръв път.

Вижте кои са някои от най-колоритните и необикновени измежду тях, събрани в класацията в новото видео на канала „ 7-те най “ във Vbox7.com.

Швейцарската армия – Ватикана

Униформите им са измежду най-тежките военни дрехи в света сега. Тежат близо 4 кг и се състоят от 154 разнообразни детайла. За изработката им отиват десетки часове ръчен труд. Първоначалният дизайн е бил изработен от Микеланджело, само че това, което ни е познато през днешния ден, е дело на един от някогашните командири на армията от началото на XX в.

Кралската армия – Южна Корея

Униформата е отражение на интервала Чосон (1392 година - 1897 г.) в корейската история, като доста детайли са съхранени от този интервал. Униформата се назовава Gugunbok и се състои от Dongdali – низък халат с алени ръкави, и Jeonbok – горен халат без ръкави. Образът се добавя от ботуши и широкопола шапка. Горният халат е декориран с мъниста, ленти и паунови пера. Палка с бич се закрепва хоризонтално на пояса.

Елитната армия – Монголия

Традиционната монголска военна униформа припомня за епохата на Чингис хан. Основна алена риза с бродерия на ръкавите и висока яка. Отгоре се облича жилетка, а на гърдите виси златен медальон. Тази униформа се носи от елитните гвардейци на Монголия единствено при публични събития и на паради.

Кои са останалите странни униформи вижте във видеото горе.

Вижте още:

Най-секретните места на света

Най-добрите специфични елементи на света

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР